Aborcja
Moderator: {o}
Kwiatuszku - nie zgodzę się z tobą. Ono jest BEZBRONNYM człowiekiem.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
To się nazywa kompromis.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Doskonale wiem, że aborcja jest morderstwem. I zgadzam się z tym, ale w niektórych przypadkach nie ma wyjścia. Drogi {o} z tym oddaniem w szpitalu może i masz rację. Tylko wiesz, ja myslę nad tym jak potem to dziecko, tak oddane czuje się gdy dorośnie ? Bo nie okałmujmy się, taka tajemnica nie ma szans nie wyjścia na jaw...więc nie stawiam radykalnych sądów, ja się po prostu zastanawiam nad skutkami z każdej strony, a nie tylko z jednej.
Kwiat, wiesz, nie mam zamiaru ci tu opwiadać kolejnych moich życiowych historii, nie będę też udawać tak doświadczonej i mądrej, bo taka nie jestem. Ale wierz mi, doskonale wyobrażam sobie co czuje taka kobieta. Doskonale. I dalej zamilczę.
Kwiat, wiesz, nie mam zamiaru ci tu opwiadać kolejnych moich życiowych historii, nie będę też udawać tak doświadczonej i mądrej, bo taka nie jestem. Ale wierz mi, doskonale wyobrażam sobie co czuje taka kobieta. Doskonale. I dalej zamilczę.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
Jak się czuje takie adoptowane dziecko? To zależy od rozdziców - od tego, jak takie dziecko będzie pojmowało rodzinę. Jeżeli czuje się kochane - nie powinno być większych problemów z zaakceptowaniem prawdy. Można też od samego początku tejże prawdy nie ukrywać. No w każdym razie - lepsze to niż śmierć.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Gdyby okazalo ie teraz ze ja jestem adoptowany, a mohja matka oddala mnie zaraz po narodzinach to wiesz co Hotori? Bylbym jej wdzieczny. Nawet gdybym byl teraz w domu dziecka nadal bylbym jej wdzieczny. A jesli nawet uwazalbym, ze moje zycie to jakas kaszanka (ja nienawidze kaszanki, zygac mi sie od niej chce) to w ostatecznosci moglbym popelnic samobujstwo i wyszlo by na to samo jakby dokonano aborcji, ale przynajmniej mialem w takiej sytuacji szanse na jakiekolwiek zycie.
A ja powiem ci Hotori, ze sa tez kobiety ktore pomomo gwaltu decyduja sie urodzic dziecko i dalej tez zamilcze.
A ja powiem ci Hotori, ze sa tez kobiety ktore pomomo gwaltu decyduja sie urodzic dziecko i dalej tez zamilcze.
Tak - istnieją tego typu przypadki. Takie kobiety są świadome, że życie jest bezcenne i posiadają tę moc, żeby przemienić zło w błogosławieństwo... Trudny wybór, ale wspaniały...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
a ja jestem za ale tylko w tych wjątkowych sytuacjach we wszystkich pozostałych jest to złe. Dalej nie będę się mądrzyć bo nigdy nie miałam z czymś takim doczynienia i nie wiem co bym zrobiła na czyimś miejscu.
Co do takich typów którzy gwałcą małe dziewczynki to.... ... brak słów
Co do takich typów którzy gwałcą małe dziewczynki to.... ... brak słów
Tell me why it costs so much to live...