Klopoty z funkcjonowaniem forum
Forum rules
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Klopoty z funkcjonowaniem forum
Taaki watek tu sie chyba przyda.
Nie wiem czy ktos jeszcze tego doswiadczyl, ale niektore maile z rodzaju "Powiadomienie o Odpowiedzi - XXXXX" wysylane z tego forum dochodza do mnie podwojnie. Mozliwe jednak, ze jet to wina mojego konta pocztowego.
Nie wiem czy ktos jeszcze tego doswiadczyl, ale niektore maile z rodzaju "Powiadomienie o Odpowiedzi - XXXXX" wysylane z tego forum dochodza do mnie podwojnie. Mozliwe jednak, ze jet to wina mojego konta pocztowego.
Last edited by Kwiat_W on Fri Aug 29, 2003 12:57 pm, edited 1 time in total.
Czy jesteście pewni, że są to DOKŁADNIE identyczne wiadomości.
Może być tak np.:
- otrzymujecie powiadomienie o odpowiedzi do tematu X,
- wchodzcie,
- zostaje to przez system zapamiętane,
- zaczyna się wczytywać ten najnowszy post,
- międzyczasie ktoś dodaje kolejnego posta,
- wysłany zostaje kolejny list (bo system zarejestrował, że odwiedziliście już tamnen wcześniejszy, który właśnie zaczyna się wczytywać)
- wyświetla się wam ten nowy post,
- systgem zapamiętuje, że odwiedziliście także ten nowszy nowy, dodany międzyczasie
- zaczyna się wczytywać ten ten nowszy nowy, dodany międzyczasie
- zauważacie, że przyszedł drugi list, klikacie link i otwiera się wam post nowszy nowy, dodany międzyczasie i jes on już oznaczony jako przeczytany, bo zobaczyliście go już wtedy, kiedy otwieraliście starszy nowy, dodany przed międzyczasem.
Mam nadzieję, że nie wyszło tak, że wiecie mniej niż przedtem...
Może być tak np.:
- wchodzcie,
- wysłany zostaje kolejny list (bo system zarejestrował, że odwiedziliście już tamnen wcześniejszy, który właśnie zaczyna się wczytywać)
- systgem zapamiętuje, że odwiedziliście także ten nowszy nowy, dodany międzyczasie
- zauważacie, że przyszedł drugi list, klikacie link i otwiera się wam post nowszy nowy, dodany międzyczasie i jes on już oznaczony jako przeczytany, bo zobaczyliście go już wtedy, kiedy otwieraliście starszy nowy, dodany przed międzyczasem.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
dobra... czuje sie w obowiazku poinformowac Was, ze w gruncie rzeczy nic mi nie dziala na tym forum... oprocz niezbyt istotnej opcji ogladania tematow i odpisywania...
poza tym nic. ani skrzynka, ani zadne "zobacz posty..."... jestem zgdruzgotany...
pomoc materialna prosze przesylac na numer konta: 43355546-252FF553-23445.
dziekuje.
poza tym nic. ani skrzynka, ani zadne "zobacz posty..."... jestem zgdruzgotany...
pomoc materialna prosze przesylac na numer konta: 43355546-252FF553-23445.
dziekuje.
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Czy mógłbyś sprecyzować problem? To znaczy co się pojawia zamiast "postów od ostatniej wizyty"? Co się dzieje ze skrzynką?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
A co się pojawia? "nie można wyświetlić strony"?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
Tak, DOKLADNIE identyczne (jak glupio by takie okrslenie nie brzmialo).{o} wrote:Czy jesteście pewni, że są to DOKŁADNIE identyczne wiadomości.
Może być tak np.:
- wchodzcie,
W takim razie może ten problem zniknie po aktualizacji forum do najnowszej wersji.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
Okazuje sie, ze dziala jedynie (na cale szczescie) tylko wysylanie postow i to co z nimi zwiazane. Nie dziala natomiast (przynajmniej mi):
Profile (przy postach), PM (tez przy postach), FAQ (a tak w ogole to bylo tam jakies? bo nigy nie sprawdzalem?), Szukaj, Grupy, Profil, Wiadomosci. Nie wiem czy dziala "Wyloguj [xxx]", boje sie tego sprawdzac, bo doszly do mnie sluchy, ze niektozi mja problemy z zalogowaniem sie.
Profile (przy postach), PM (tez przy postach), FAQ (a tak w ogole to bylo tam jakies? bo nigy nie sprawdzalem?), Szukaj, Grupy, Profil, Wiadomosci. Nie wiem czy dziala "Wyloguj [xxx]", boje sie tego sprawdzac, bo doszly do mnie sluchy, ze niektozi mja problemy z zalogowaniem sie.
Ostatnio ja tesh mam problemy z forum...np.jak klikam w profil to pokazuje się że nie można wyświetlić stronyjak klikam na użytkownicy tesh się to pojawia prawtycznie jak klikam na wszystko u "góry" to mi się to pojawia...coś z moim kompem jest nie tak czy z forum? :l
Take my hand and if I'm lying to youI'll always be alone, if I'm lying to you
Informuję, że wszelkie problemy z Użytkownikami, PM itd. wynikają z poczynań admina xcomu w kwestii konfiguracji serwera i nie mam na to żadnego wpływu. Powiem wam, że raz mi nie działał panel administracyjny...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך