Roswelliański BLOG :-)
Moderators: Galadriela, Olka
Re: Roswelliański BLOG :-)
Brawo femii, byle tak dalej. Czuję, że dopiero dzisiaj będziesz miała porządne picie.
Cieszymy się razem z tobą i serdecznie zapraszam ciebie, jak i wszystkich do działu Muzyka, gdzie dodałem znaleziony album z drugiego sezonu Roswell!
Płytka jest super, na pewno będzie mi towarzyszyć przez najbliższe parę tygodni...
Cieszymy się razem z tobą i serdecznie zapraszam ciebie, jak i wszystkich do działu Muzyka, gdzie dodałem znaleziony album z drugiego sezonu Roswell!
Płytka jest super, na pewno będzie mi towarzyszyć przez najbliższe parę tygodni...
We're TAKERS
Femii słoneczko przepraszam ale nie widziałam jestem wzruszona moja ty artystko to już jest twój drugi wierszyk
A ja wiedziałam że zdasz śpiewająco tak jak ty no i oczywiście mu wszyscy Ci gratulujemy i jesteśmy z Ciebie dumni trzymaj tak dalej geniuszu
A ja wiedziałam że zdasz śpiewająco tak jak ty no i oczywiście mu wszyscy Ci gratulujemy i jesteśmy z Ciebie dumni trzymaj tak dalej geniuszu
Goya przeprosiny przyjęte I dziękuje wszystkim za to, że cieszycie się razem ze mną.
Co do płytki to na pewno sobie ściągnę i dam znać jak przesłucham.
Imprezkę odłożyłam na jutro, dziś nie czuję się na siłach. Jeszcze chyba do mnie to nie dotarło. To już koniec. Jestem wolną wykształconą kobietą (no prawie, jeszcze tylko egzamin zawodowo - państwowy w czerwcu).myblink wrote:Czuję, że dopiero dzisiaj będziesz miała porządne picie.
Co do płytki to na pewno sobie ściągnę i dam znać jak przesłucham.
I thought our story was epic, you know, you and me. Spanning years and continents. Lives ruined, bloodshed. EPIC.
No i zaczynamy kolejny zje**ny tydzień...
Femii super jest ta piosenka bonusowa z pierwszego sezonu, Fear... coś niesamowitego, użyli jej chyba w pierwszym odcinku.
Femii super jest ta piosenka bonusowa z pierwszego sezonu, Fear... coś niesamowitego, użyli jej chyba w pierwszym odcinku.
We're TAKERS
Moja ulubionamyblink wrote:Femii super jest ta piosenka bonusowa z pierwszego sezonu, Fear... coś niesamowitego, użyli jej chyba w pierwszym odcinku.
Last edited by irien7 on Mon May 30, 2011 11:17 am, edited 1 time in total.
Ja też bardzo lubię to nagranie. Ma w sobie taką magię. I masz rację myblink, użyto go w pierwszym odcinku kiedy Max ratował Liz i później kiedy przyszedł aby pokazać jej siebie.
Więc Goya z tą Twoją Pam Troy to jest tak. Przejrzałam listę aktorów grających w Roswell i to na różnych stronach. Pytałam na zagranicznych serwisach. I jedno wielkie nic. Nigdzie nie ma nic oprócz wzmianek na jej temat. Sama postać chyba nigdy nie była pokazana. Ale będę dalej szukać choć wątpię by to coś dało. Ostatnim krokiem będzie obejrzenie serialu jeszcze raz.Goya wrote:Teraz niech wszyscy łączą siły natężają wszystkie mięśnie i myślą kiedy była jakaś wzmianka o Pam Troy czy może ją nawet widzieli ten który odpowie na pytanie okaże się koksem
I thought our story was epic, you know, you and me. Spanning years and continents. Lives ruined, bloodshed. EPIC.
Kto to Pam Troy, jeśli można spytać?
Piosenki "Fear" super słucha się na słuchawkach, nie wspomnę już o piosence Mr. Alien, która moim zdaniem trochę przypomina Here With Me...cholera każda w jakiś sposób oddaje klimat drugiego sezonu.
Piosenki "Fear" super słucha się na słuchawkach, nie wspomnę już o piosence Mr. Alien, która moim zdaniem trochę przypomina Here With Me...cholera każda w jakiś sposób oddaje klimat drugiego sezonu.
We're TAKERS
Pam Troy to jedna z uczennic tego samego liceum, do którego uczęszczają nasi bohaterowie. Czasem wspominana przez z nich podczas rozmów. Jak w pierwszym odcinku kiedy Maria rozmawia z Alexem o dziwnym zachowaniu Liz po strzelaninie. Przytacza wtedy, że nie dość że Liz się spóźniła na zajęcia czego nigdy nie robi to jeszcze usiadła koło Pam Troy.myblink wrote:Kto to Pam Troy, jeśli można spytać?
I o to właśnie się nam rozchodzi. Czy ktokolwiek kiedy widział Pam Troy czy była tylko wspominana.
Ja nie mam pojęcia, trzeba by było obejrzeć jeszcze raz serialfemii wrote:Czy ktokolwiek kiedy widział Pam Troy czy była tylko wspominana.
Dziękuję femii żę zainteresowałaś się moją prośbą i sprawdziłaś w internecie ale ja niestety też szukałam i nic... Chyba będę musiała przyznać że Pam poprostu nie została ukazana w serialu A no i jak uprzedzałam femii jesteś koksem
Goya ja zawsze jestem zainteresowana ciekawymi wyzwaniami. W szczególności jeśli chodzi o Roswell. No i przede wszystkim lubię być KOKSEM
- MAX EVANS
- Fan
Czas mija a ja nadal czuję w sobie pustkę którą pozostawił po sobie LOST
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
O i znalazł się Max. Ja do dziś czuję pustkę po Roswell, Buffy, Lost i teraz jeszcze doszło do tego Smallville. Ale życie idzie na przód więc trzeba sobie znaleźć coś nowego do "kochania". Ja czekam na nowy sezon Czystej krwi.
LOST... naprawdę szkoda tego serialu Na szczęście przede mną jeszcze grubo ponad 10 odcinków Roswell.
Smallville niestety nie widziałem, w tv chyba puszczają pierwszy sezon, ale to już końcówka, więc chyba sobie odpuszczę.
Poza tym jeśli ktoś chciałby obejrzeć coś dobrego, to mogę osobiście polecić seral Breaking Bad oraz Dexter. Może to pomoże wypełnić wam pustkę po Roswell. Naprawdę porządne, wciągające seriale, a jeśli mnie wciągnęły to myślę, że i wy powinniście spróbować.
Smallville niestety nie widziałem, w tv chyba puszczają pierwszy sezon, ale to już końcówka, więc chyba sobie odpuszczę.
Poza tym jeśli ktoś chciałby obejrzeć coś dobrego, to mogę osobiście polecić seral Breaking Bad oraz Dexter. Może to pomoże wypełnić wam pustkę po Roswell. Naprawdę porządne, wciągające seriale, a jeśli mnie wciągnęły to myślę, że i wy powinniście spróbować.
We're TAKERS
Max ty nam lepiej zagłosuj, bo dziewczyny się denerwują. viewtopic.php?f=1&t=2563MAX EVANS wrote:Czas mija a ja nadal czuję w sobie pustkę którą pozostawił po sobie LOST
- MAX EVANS
- Fan
Nigdy nie obejrzę Smallville bo to właśnie ten serial wbił gwóźdź do trumny Roswell
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
Max, gwóźdź do trumny Roswell wbili scenarzyści. Serial zamiast rozwijać się w dobrą stronę to wiecznie krążył w koło tego samego. Smallville jest przykładem dobrego serialu i tego jak taka produkcja może rozwinąć skrzydła. Z typowego serialu dla młodzieży stał się obrazem, do którego zasiadali ludzie w różnym wieku. Smallville pokazało nam, że serial może rosnąć i rozwijać się razem z nami. To fenomen podobny do tego, który parę lat temu wprowadziła Buffy ( 7sezonów)i Angel(5 sezonów). 10 sezonów Smallville o czymś jednak świadczy i myślę Max, że warto się przełamać i spróbować.
Smallville to oglądałam ale Buffy nie mogłam ścierpieć ! Jeszcze te pierwsze sezony były do zniesienia ale pozostałe totalna masakra. Samą Sare Michelle Gellar bardzo lubię i uważam ją za bardzio dobrą aktorkę ale to co zrobili z Buffy dalej mogę nazwać profanacją poprzednich 4 sezonów . Buffy nigdy nie mogła się zdecydować czy być z tym wampirem czy nie w końcu romansuję ze swoim wrogiem a z jej koleżanki nagle zrobili młodą lesbijkę Niestety tak to jest że z czasem serial robi się coraz gorszy więc ja jestem zadowolona że mogliśmy zobaczyć tylko lub aż 3 sezony Roswell przynajmniej nie zrobili z tego szmatławca choć chwilami niebezpiecznie się do tego zbliżali
Och ja się nie zgodzę. Anioł odszedł bo chciał dla Buffy lepszego życia. Tego czego on nie mógł jej dać. Jeśli chodzi o sypianie z wrogiem to pewnie chodzi o Spika. Jeśli się nad tym zastanowić to miało sens. Buffy umarła i została ściągnięta z nieba z powrotem. Czuła się zagubiona i wyobcowana. Potrzebowała pomocy ale nie mogła o tym powiedzieć przyjaciołom. Spike z kolei robił to bo ją kochał. Do czego sam później doszedł. I moim skromnym zdaniem to była naprawdę wyjątkowa miłość. Pokochał ją będąc jeszcze złym wampirem. Dla niej poszedł po duszę. I dla niej umarł ratując świat. Był o wiele lepszy niż Anioł.
Jeśli chodzi o Willow i jej homoseksualizm to też uważam, że to było nie potrzebne.
Ogółem mówiąc trzeba obejrzeć serial jeszcze raz. Naprawdę wszystko jest dobrze wytłumaczone i całkiem nieźle zrobione.
Przykład. Kiedy Buffy leżała w śpiączce razem z Faith pod koniec 3 sezonu w śnie Faith kazała jej odliczać cyfry. To była dokładna ilośc dni do śmierci Buffy w 5 sezonie.
Jeśli chodzi o Willow i jej homoseksualizm to też uważam, że to było nie potrzebne.
Ogółem mówiąc trzeba obejrzeć serial jeszcze raz. Naprawdę wszystko jest dobrze wytłumaczone i całkiem nieźle zrobione.
Przykład. Kiedy Buffy leżała w śpiączce razem z Faith pod koniec 3 sezonu w śnie Faith kazała jej odliczać cyfry. To była dokładna ilośc dni do śmierci Buffy w 5 sezonie.