Roswelliański BLOG :-)

Wszystko nie w temacie.

Moderators: Galadriela, Olka

myblink
Nowicjusz

Re: Roswelliański BLOG :-)

Post by myblink » Wed May 25, 2011 6:02 pm

Uuu...ciekawa fotka.
Swoją drogą wczoraj zacząłem oglądać 3 sezon roswell... Pierwszy odcinek niesamowity.
We're TAKERS

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Wed May 25, 2011 6:23 pm

Busted to jeden z najlepszych odcinków 3 sezonu. Jak dla mnie sezon 3 jest bardzo dobry i nie wiem dlaczego sporo osób mówi że to już nie to samo wiadomo że każdy sezon miał troszkę inny klimat ale jak dla mnie 3 seria była chyba najlepsza (no może pare odcinki z 2 serii by ją przebiły). Prawda jest taka że nie często wracam do ostatniego sezon ale tylko dlatego iż mam przeświadczenie że już wielkimi krokami zbliża się koniec :cry: Więc myblink rozkoszuj się każdymi odcinkami i dziel się z nami swoimi odczuciami, bo ja już nie pamiętam tej ekscytacji jaka towarzyszyła mi przy oglądaniu nowych odcinków :roll:

femii
Zainteresowany

Post by femii » Wed May 25, 2011 6:37 pm

O tak myblink. Dziel się z nami swoimi emocjami i przeżyciami. Znów się poczuję jak za starych czasów. Młoda i piękna :D
I thought our story was epic, you know, you and me. Spanning years and continents. Lives ruined, bloodshed. EPIC.

irien7
Zainteresowany

Post by irien7 » Wed May 25, 2011 7:23 pm

Również podobał mi się ten odcinek :)
Fajnie masz mybink :cheesy:

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Wed May 25, 2011 7:51 pm

femii wrote: Znów się poczuję jak za starych czasów. Młoda i piękna :D
Przepraszam bardzo ale ja jestem piękna i młoda a skromność to my second name :P
PS Zastanawiałam się czy kiedykolwiek w serialu została ukazana słynna postać Pam Troy :?:
Last edited by Goya on Wed May 25, 2011 8:33 pm, edited 1 time in total.

femii
Zainteresowany

Post by femii » Wed May 25, 2011 8:33 pm

To, że jesteśmy skromne to już dawno ustaliłyśmy. Może czas na wymienienie innych naszych cudownych cech. :D
I thought our story was epic, you know, you and me. Spanning years and continents. Lives ruined, bloodshed. EPIC.

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Thu May 26, 2011 9:46 am

Zgadzam się ale gadanie cały czas o sobie :roll: Niech ktoś inny powie nam z femii jakie to jesteśmy fajne itd.... :haha:

femii
Zainteresowany

Post by femii » Thu May 26, 2011 11:45 am

Goya co do Pam Troy to jeśli dobrze pamiętam to była ta blondynka, z którą Kyle był na imprezie w starej mydlarni i Liz z Maxem widzieli go na tyłach ciężarówki. Wcześniej tego dnia spotkali się na szkolnym korytarzu i Kyle przedstawił ją Liz, mówił właśnie o tym, że wybierają się na imprezę. Jeśli moja genialna pamięć mnie nie byli to był to odcinek Heat Wave.

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Thu May 26, 2011 12:56 pm

Nie ta dziewczyna to była Vicky jakaś tam :wink:

femii
Zainteresowany

Post by femii » Thu May 26, 2011 1:19 pm

Masz rację. Ale jestem pewna, że gdzieś widziałam Pam. Prawdopodobnie tylko przez chwilę. Jak sobię przypomnę to dam c znać.

myblink
Nowicjusz

Post by myblink » Thu May 26, 2011 8:44 pm

Wczoraj obejrzałem odcinek drugi naszego świetnego serialu, który skupiał się głównie na mojej ulubionej postaci, czyli Michaelu. Po raz kolejny z przyjemnością mogę stwierdzić, że to jeden z najlepszych serialów jaki widziałem. Póki co, zauważyłem że w trzecim sezonie, odcinki są bardzo rozbudowane, wręcz wyciskają co tylko się da i to jest super. Zapewne będzie już tak do końca sezonu, a to już niedługo...:(

Wyraźnie daje się zauważyć, że w każdym sezonie panuje inny klimat i ciężko powiedzieć, który był najlepszy... W pierwszym sezonie bardzo podobało mi się przedstawienie normalnego życia i taka unosząca się tajemnica, dobrze skrywany sekret, który nagle częściowo zostaje ujawniony. Po znalezieniu soundtracku z pierwszego sezonu zostałem wciągnięty do Roswell na amen.
W drugim sezonie miałem wrażenie, jakby akcja szła trochę za szybko i z małego miasteczka przeszła tak nagle na inną planetę. Mimo wszystko po kilku odcinkach i niesamowitym zakończeniu, ten serial jest po prostu świetny.

Pewnie teraz wspominacie jakie emocje wam towarzyszyły, kiedy oglądaliście serial po raz pierwszy. Pomyśleć jaki ten "pierwszy raz" jest ważny ;)
We're TAKERS

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Fri May 27, 2011 10:03 am

Zapytasz kogoś o swój pierwszy raz i wiadomo od razu o czym pokmyśli :haha: Ach jakie to było uczucie nie znać następnego odcinka Roswell :?: Nie pamiętam niestety :nie: Myblink jest w fazie takiego świeżego zakochania w Roswell kiedy w związku panuję pragnienie i fascynacja co niektórzy wzięli już ślub z Roswell a jeszcze inni są w fazie zaręczyn 8) Teraz niech wszyscy łączą siły natężają wszystkie mięśnie i myślą kiedy była jakaś wzmianka o Pam Troy czy może ją nawet widzieli ten który odpowie na pytanie okaże się koksem ^_^ No a tak już na serio to założyłam wątek Miss Roswell i zapraszam do głosowania :P Oglądałam ponownie odcinek Who die and made yout king i w tle pod koniec odcinka usłyszałam bardzo fajną piosenkę aż dziw że wcześniej nie zwróciłam na nią uwagę morał z tego taki że warto oglądać powtóki ponieważ można dostrzec wiele detalów. Myblink a jak Ci się podoba fryzurka Isabel w 3 sezonie ?
A coś na co czekam dzisiaj to : Wszystkiego najlepszego Małgosiu :!: 8)

irien7
Zainteresowany

Post by irien7 » Fri May 27, 2011 12:11 pm

myblink wrote: Pewnie teraz wspominacie jakie emocje wam towarzyszyły, kiedy oglądaliście serial po raz pierwszy. Pomyśleć jaki ten "pierwszy raz" jest ważny ;)
Oj tak podczas czytania twoje postu przypominają się te pierwsze chwile z Roswell :)

femii
Zainteresowany

Post by femii » Fri May 27, 2011 7:09 pm

Och Goya nie bój się nie zapomniałam o Tobie. Nie miałam wcześniej czasu bo rano mnie po prostu wyrzucili z domu. :D Mówili coś o świeżym powietrzu, zielonej trawie i ładnej pogodzie. Koniec końców skończyło się na tym, że musiałam oddychać świeżym powietrzem :D Będę miała traumę przez długi czas ^_^ W każdym bądź razie Goya to dla Ciebie:

Składam Ci urodzinowe życzenia,
wszystkich marzeń spełnienia.
Wiecznego szczęścia i radości,
oraz bezgranicznej miłości.
I byś zawsze miała czas
by do naszych drzwi zapukać nie raz.

Moje dla Ciebie

myblink
Nowicjusz

Post by myblink » Fri May 27, 2011 8:08 pm

100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje nam...itd Happy Birthday GOYA
Goya wrote:Myblink a jak Ci się podoba fryzurka Isabel w 3 sezonie ?
Szczerze mówiąc, myślę że to jej najgorsza fryzura jaką dotychczas miała, a nieco dłuższe włosy bardziej jej pasują.

Chciałem jeszcze dodać coś odnośnie bohaterów Roswell. Podziwiam stosunki jakie panują między Kaylem, a jego ojcem, po prostu jak dla mnie, jest to coś pięknego.
We're TAKERS

irien7
Zainteresowany

Post by irien7 » Fri May 27, 2011 8:19 pm

myblink wrote:
Goya wrote:Myblink a jak Ci się podoba fryzurka Isabel w 3 sezonie ?
Szczerze mówiąc, myślę że to jej najgorsza fryzura jaką dotychczas miała, a nieco dłuższe włosy bardziej jej pasują.
Macie rację wyglądała beznadziejnie w tych krótkich ciemnych włosach.

czarny
Nowicjusz

Post by czarny » Fri May 27, 2011 10:35 pm

zgadzam się. Isabel w 3 sezonie nie wyglądała dobrze, zmieniła też styl ubierania na jakiś taki nijaki. z kolei Maxio się wyrobił, już dał spokój z tym imagem grzecznego licealisty, momentami prawie przypominał Zana. :wink:

Goya
Zainteresowany

Post by Goya » Sat May 28, 2011 1:45 pm

Oh dziękuję myblink jestem wzruszona. Mi się Isabel podobała pod koniec 3 sezonu jak włoski trochę odrosły i ogółem wydaje mi się przyjaźniejsza

femii
Zainteresowany

Post by femii » Sat May 28, 2011 2:22 pm

Goya ja Ci taki ładny wierszyk tworzę a tu nawet nie ma dziękuje :(
A pro po moich egzaminów:
Prawo administracyjne i finansów publicznych - 5
Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych - 4
Jestem taka dumna i szczęśliwa, że zaraz pęknę. ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

irien7
Zainteresowany

Post by irien7 » Sat May 28, 2011 5:59 pm

femii wrote: A pro po moich egzaminów:
Prawo administracyjne i finansów publicznych - 5
Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych - 4
Jestem taka dumna i szczęśliwa, że zaraz pęknę. ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
GRATULUJEMY :cheesy:

Post Reply