Ja niestety słabo dotleniam, piszę pracę magisterską, a to pracochłonne zajęcie i w dużej mierze komputerowe...irien7 wrote:Widzę, że wiosna sprzyja niesiedzeniu przy komputerze....A i dobrze trzeba dotlenić mózg
Roswelliański BLOG :-)
Moderators: Galadriela, Olka
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Re: Roswelliański BLOG :-)
- MAX EVANS
- Fan
A ja mam parę innych zajęć. Musiałem pojechać w kilka miejsc i może coś z tego wypali ale na razie nie zapeszam. Oczywiście na nasze forum również na bieżąco zaglądam
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
A ja powinnam zacząć pisać moją licencjacką, ale jakoś nie mam weny, a czas ucieka.Beauty_Has_Come wrote:Ja niestety słabo dotleniam, piszę pracę magisterską, a to pracochłonne zajęcie i w dużej mierze komputerowe...irien7 wrote:Widzę, że wiosna sprzyja niesiedzeniu przy komputerze....A i dobrze trzeba dotlenić mózg
Męczą ludzi tymi pracami magisterskimi i licencjackimi i tą całą edukacją. Uczymy się tyyyyylu niepotrzebnych informacji....
Ach no cóż życie.
- MAX EVANS
- Fan
Zacznijmy od tego że ogólnie oświata w Polsce jest chora, cały system jest do niczego. No ale i tak nie jest najgorzej bo np taki przeciętny Brytyjczyk nie wie gdzie leży Polska i myśli że po naszych ulicach biegają białe niedźwiedzie o amerykanach już nawet nie wspominam bo nie warto, ich głupota poraża
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- MAX EVANS
- Fan
Minęły już dwa dni a mi nadal brakuję słów Powiem jedynie tyle że na naszych oczach tworzy się historia o której kiedyś będą pisać w książkach i uczyć w szkołach.
A mi tam nie brakuje. Nawet mam ich za wiele, jak patrze w telewizor i widze ta obłudę i debilne pomysły pochowania prezydenta z jego małżonką wśród największych osobistości Polski, którzy ją budowali. Bo czy może mi ktoś podac choć jeden powód dla któego p. Kaczyński ma być pochowany na Wawelu? i niech to nie będzie jego tragiczna śmierć i fakt, że był prezydentem.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Czips zgadzam się z tobą masz racje zaczynają robić z tego nieszczęścia szopkę? Bo co jak co ale pochówek na Wawelu nie należy się Kaczyńskiemu bo niby za co?
Czips ja ci powiem co ja o tym myślę.
Jako, że na pogrzeb zaproszono zagraniczne osobistości to postanowili, że muszą zaszpanować, a jakby nie patrzeć Wawel robi wrażenie.
A drugie co mi przychodzi do głowy odnośnie miejsca pochówku prezydenta to, to, aby Katyń na zawsze pozostał na ustach Polaków.
Chcieli wysyłać dzieci ze szkół na wycieczki do Katynia....... Do Krakowa wycieczki organizuje prawie każda szkoła.
Jakby nie patrzeć ich plan się udał.
Ale,
Czy warto uczyć nienawiści młodych ludzi do jakby nie było naszych najbliższych sąsiadów?
Czy ci zwykli szarzy Rosjanie są czemuś winni, że urodzili się w kraju w którym władza i cały rząd nadaje się tylko na rozstrzelanie?? NIE!!!
Szkoda, że przeciętny Polak uogólnia i nienawidzi cały naród (Rosje), choć za zbrodnie jest odpowiedzialna konkretna "jednostka".
Ach mogłabym dyskutować i dyskutować na temat Katynia.
Jako, że na pogrzeb zaproszono zagraniczne osobistości to postanowili, że muszą zaszpanować, a jakby nie patrzeć Wawel robi wrażenie.
A drugie co mi przychodzi do głowy odnośnie miejsca pochówku prezydenta to, to, aby Katyń na zawsze pozostał na ustach Polaków.
Chcieli wysyłać dzieci ze szkół na wycieczki do Katynia....... Do Krakowa wycieczki organizuje prawie każda szkoła.
Jakby nie patrzeć ich plan się udał.
Ale,
Czy warto uczyć nienawiści młodych ludzi do jakby nie było naszych najbliższych sąsiadów?
Czy ci zwykli szarzy Rosjanie są czemuś winni, że urodzili się w kraju w którym władza i cały rząd nadaje się tylko na rozstrzelanie?? NIE!!!
Szkoda, że przeciętny Polak uogólnia i nienawidzi cały naród (Rosje), choć za zbrodnie jest odpowiedzialna konkretna "jednostka".
Ach mogłabym dyskutować i dyskutować na temat Katynia.
- MAX EVANS
- Fan
Z tego wszystkiego zapomniałem napisać najważniejszego ;> Znalazłem wreszcie nową pracę
pozytywnie.MAX EVANS wrote:Z tego wszystkiego zapomniałem napisać najważniejszego ;> Znalazłem wreszcie nową pracę
Ja w poniedziałek miałam taki koszmarny dzien, że lepiej nie pytać.
Pasmo nieszczęść od rana do wieczora.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Gratuluję, Max Może podzielisz się z nami czym się będziesz teraz zajmował?MAX EVANS wrote:Z tego wszystkiego zapomniałem napisać najważniejszego ;> Znalazłem wreszcie nową pracę
- MAX EVANS
- Fan
Będę pracował w swoim zawodzie czyli jako informatyk
Co do Katynia... nie taka Rosja święta. Mają możliwość "odkupienia swoich grzechów" przez otwarcie archiwów, a i tak masa z danych i zapisków z tamtych lat jest dalej niedostępna, a więc czy jest się czego czepiać? Myślę, że tak. Co do Wawela: nie ważne jakie są powody i tak uważam ten pomysł za absurdalny, z światowej tragedii zrobili szopkę depresyjno-paranoidalną. A jeśli już na temat głów państwowych wchodzimy: co jest stolicą Polski Kraków, czy Warszawa? Na moje oko, to Dziwisz też zabiegał o pochówek na Wawelu, w końcu z państwowych pieniędzy dokończą za niego remont na sezon letni.
Kaczyński należy do Warszawy i tam powinien pozostać na wieki. Czasami się zastanawiam, co on sam by powiedział na ten temat, zwłaszcza, że był postrzegany jako osoba skromna.
Kaczyński należy do Warszawy i tam powinien pozostać na wieki. Czasami się zastanawiam, co on sam by powiedział na ten temat, zwłaszcza, że był postrzegany jako osoba skromna.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Nic dodać nic ująć.Czips wrote:Kaczyński należy do Warszawy i tam powinien pozostać na wieki.
Swoją drogą ciekawe czy Obama w końcu pojawi się w Krakowie wczoraj puste miejsca na placu zalatywały małą porażką...
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Jak już wiadomo nie pojawi się choć podejrzewam że gdyby to chodziło o prezydenta jakiegoś innego bardziej wpływowego państwa niż Polska to "stanął by na głowie" by się pojawić na jego pogrzebie i nawet wulkaniczna chmura nie byłaby mu straszna. No ale jak już wiadomo od dawna prawda jest taka że od lat nie napisze co robimy aby tylko przypodobać się USA a oni i tak w rzeczywistości mają nas głęboko gdzieśCzips wrote:Swoją drogą ciekawe czy Obama w końcu pojawi się w Krakowie
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Ostatnio czas upływa mi na stukaniu w komputer pracy magisterskiej Niemniej jednak zaglądam i w miarę możliwości coś dopisuję
Max - cieszę się, że udało Ci się pracować w zawodzie Czym konkretnie się teraz zajmujesz? Strony, serwis, sprzęt?
Max - cieszę się, że udało Ci się pracować w zawodzie Czym konkretnie się teraz zajmujesz? Strony, serwis, sprzęt?
- MAX EVANS
- Fan
Pracuję w Powiatowym Urzędzie Pracy jako Informatyk. A w chwili obecnej oglądam mecz (L)egia - Jaga 1-0 Kiełbik 4 minuta wolnyBeauty_Has_Come wrote:Czym konkretnie się teraz zajmujesz? Strony, serwis, sprzęt?
jestem na fejsbuku :D:D
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Ależ się tutaj ostatnio ożywiło Zaglądam, a tu tyle nie przeczytanych postów!
A to mój jubileuszowy, 200 post na forum roswell.pl !
Prosimy o linkaCzips wrote:jestem na fejsbuku :D
A to mój jubileuszowy, 200 post na forum roswell.pl !