Pojawię się, mam nadzieję, że jeszcze parę osób się skusi. Piątkowy czat był bardzo przyjemny, dużo ludzi się odzywało i można było wymienić parę uwag. Max, byłeś wtedy z nami? Bo jakoś nie kojarzę :]Czips wrote:a więc myślę, że spróbujemy dzisiaj o 21?
dałam info na roswell.pl
Akcja - Trzeba Odnowic Chata !!
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Re: Akcja - Trzeba Odnowic Chata !!
- MAX EVANS
- Fan
Niestety nie było mnie bo nie mogłem Ale dziś to nadrobię słowo harcerza ( którym nigdy nie byłem )
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
hmm.. i teraz nie wiadomo, czy takie może być brane pod uwagęMAX EVANS wrote:Niestety nie było mnie bo nie mogłem Ale dziś to nadrobię słowo harcerza ( którym nigdy nie byłem )
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Może przekonasz się około 21 Ps odp ci na NK
Last edited by MAX EVANS on Wed Feb 10, 2010 3:19 pm, edited 1 time in total.
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Czat drugi tegoroczny już za nami. Jak widać, prowadzenie dyskusji na czacie nie jest sprawą prostą, aby każdy mógł się włączyć do dyskusji i nie zostawał pominięty. Lecz właśnie w spontanicznej, radosnej wymianie opinii jest cały urok czata. Od długich wywodów jest forum - tutaj można zbudować ciekawą odpowiedź na spokojnie, podczas gdy na czacie wszystko się dzieję szybko.
I za to bardzo go lubię
I za to bardzo go lubię
- MAX EVANS
- Fan
Faktycznie Chat to inna bajka Można powiedzieć że to taki mały śmietnik w porównaniu z forum.Beauty_Has_Come wrote:Czat drugi tegoroczny już za nami. Jak widać, prowadzenie dyskusji na czacie nie jest sprawą prostą, aby każdy mógł się włączyć do dyskusji i nie zostawał pominięty. Lecz właśnie w spontanicznej, radosnej wymianie opinii jest cały urok czata. Od długich wywodów jest forum - tutaj można zbudować ciekawą odpowiedź na spokojnie, podczas gdy na czacie wszystko się dzieję szybko.
I za to bardzo go lubię
taa! i nie można banować za spoilerowanie ;pMAX EVANS wrote:Faktycznie Chat to inna bajka Można powiedzieć że to taki mały śmietnik w porównaniu z forum.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Ładnie to tak mówić? Porównywać zbiór ostatnich aktywnych Roswellian do śmietnikowej konwersacji, a potem się dziwić, że na czacie pustki? ;>MAX EVANS wrote: Faktycznie Chat to inna bajka Można powiedzieć że to taki mały śmietnik w porównaniu z forum.
Z mojego doświadczenia wynika, że każdy wieloosobowy czat wygląda mniej więcej tak samo. Oczywiście, można zrobić dyskusję moderowaną (tak jak w przypadku czatów ze znanymi osobami), ale nie bardzo widzę jak to zastosować do 5-6 osób, które w różnym stopniu chcą brać aktywny udział w dyskusji. Mnie jest zawsze miło, jak parę osób które lubią dany temat chce się ze sobą zebrać, więc miło spędziłam ten czas na czacie
Spodziewałeś się czegoś innego? Myślałeś, że taki czat będzie wyglądał inaczej?
- MAX EVANS
- Fan
Nie wcale tak nie myślałem tylko stwierdziłem że chat to taki mały śmietnik To taka mała burza mózgów bo każdy pisze to co mu ślina na na języku przyniesieBeauty_Has_Come wrote:Spodziewałeś się czegoś innego? Myślałeś, że taki czat będzie wyglądał inaczej?
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
I to sprawia, że jest spontaniczny, i jak każda burza mózgów pozwala na wyciągnięcie wniosku - choćby takiego, że niedługo trzeba się na czacie spotkać ponownie.MAX EVANS wrote:Nie wcale tak nie myślałem tylko stwierdziłem że chat to taki mały śmietnik To taka mała burza mózgów bo każdy pisze to co mu ślina na na języku przyniesieBeauty_Has_Come wrote:Spodziewałeś się czegoś innego? Myślałeś, że taki czat będzie wyglądał inaczej?
Czy ktoś jeszcze z użytkowników forum chciałby do nas dołączyć i poczatować?
- MAX EVANS
- Fan
Jestem jak najbardziej za Może Alex również zajrzy to uzgodnimy z nim co i jak w sprawie o której rozmawialiśmy już wcześniejBeauty_Has_Come wrote:I to sprawia, że jest spontaniczny, i jak każda burza mózgów pozwala na wyciągnięcie wniosku - choćby takiego, że niedługo trzeba się na czacie spotkać ponownie.
Oto dlaczego nie wchozę na czaty:
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
To duże uogólnienie - wychodząc z takiej zasady można karykaturalnie przedstawić każde miejsce spotkań. A czat to dobre miejsce do poznania nowych ludzi jak każde inne. Ludzie poznają się w kolejce do kasy, w autobusie, na spacerze z psem czy właśnie na czacie. Kwestia, czy sobie przypadną do gustu, nie zależy od miejsca spotkania.
Czat tematyczny dostarcza przynajmniej pierwszego punktu zaczepienia do rozmowy - jak ona się rozwinie, to już zależy od uczestników - raz lepiej, raz gorzej. Na czacie interii w roswelliańskim pokoju poznałam dwie bardzo sympatyczne osoby, z jedną z nich ciągle utrzymuję kontakt (po 5 latach!). Cóż, mogłabym tam nie wchodzić, bo ktoś mnie może okłamać lub wykorzystać (czat, tak jak każda forma komunikacji z nieznajomym wymaga sporej ostrożności na początku), ale zaryzykowałam i opłaciło się.
Dużo bardziej niebezpieczne (moim zdaniem) są różnego rodzaju portale społecznościowe, gdzie obcy ludzie mogą przeglądać Twoje zdjęcia, szkoły, sprawdzać kto jest Twoim znajomym - dlatego nie korzystam z tego rozwiązania.
Czat tematyczny dostarcza przynajmniej pierwszego punktu zaczepienia do rozmowy - jak ona się rozwinie, to już zależy od uczestników - raz lepiej, raz gorzej. Na czacie interii w roswelliańskim pokoju poznałam dwie bardzo sympatyczne osoby, z jedną z nich ciągle utrzymuję kontakt (po 5 latach!). Cóż, mogłabym tam nie wchodzić, bo ktoś mnie może okłamać lub wykorzystać (czat, tak jak każda forma komunikacji z nieznajomym wymaga sporej ostrożności na początku), ale zaryzykowałam i opłaciło się.
Dużo bardziej niebezpieczne (moim zdaniem) są różnego rodzaju portale społecznościowe, gdzie obcy ludzie mogą przeglądać Twoje zdjęcia, szkoły, sprawdzać kto jest Twoim znajomym - dlatego nie korzystam z tego rozwiązania.
- MAX EVANS
- Fan
Beauty_Has_Come ja właśnie w sprawie Chatu kiedy planujemy następny? Bo w ostatnich dniach że się tak wyrażę troszkę zamilkliśmy na forum W moim przypadku było to spowodowane brakiem czasu u was zresztą pewnie też? Czekam na jakiej propozycje Czips ty również odp
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Max, niestety ten tydzień mam okropnie przeładowany, więc będę mogła poczatować najwcześniej w piątek.MAX EVANS wrote:Beauty_Has_Come ja właśnie w sprawie Chatu kiedy planujemy następny?
Tak to już bywa, że czasem nadchodzi taki tydzień
Czips, widzę, że się logujesz, ale nie piszesz nic Brak natchnienia?
cóż to za inwigilacja? hehe... a no tak jakoś pokłóciłam się z forum.
Ale już wracam do żywych. Ja mam w piątek wolne i jak na razie brak planów na ten dzień więc ja się piszę
Ale już wracam do żywych. Ja mam w piątek wolne i jak na razie brak planów na ten dzień więc ja się piszę
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Więc jesteśmy umówieni na piątek ok 21 PS Czips nie tylko Beauty_Has_Come dopuściła się w inwigilacji
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Postaram się dotrzeć Dobrze, że nie na sobotę, bo mam zamiar po raz kolejny oglądać "Pamiętnik"MAX EVANS wrote:Więc jesteśmy umówieni na piątek ok 21
ok, piątek może być, dam postta na roswell.pl
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany