Metoda Batesa - widzieć bez okularów
Moderators: Galadriela, Olka
- Liz_Parker
- Zainteresowany
Ja mam astygmatyzm moj wzrok sie stale pogarsza. Mam -4.25, 4.75.
Shirka
Shirka
Last edited by shiri11 on Sun Nov 21, 2004 9:27 pm, edited 1 time in total.
Bo byc z kims, kogo sam wybrales, to co innego niz byc z kims, kto wybral aby z Toba byc.
ja też mam -7,5 od ponad 6 lat nosze szkła kontaktowe. I szczerze mówiąc wszyscy mnie namawiają na laser, a ja nie jestem pewna.....i nie chodzi tu o to że się boję czy coś takiego.... poprostu lubie nosić szkłą kontaktowe- to dla mnie cos tak naturalnego, że trudno mi byłoby się od nich odzwyczaić....Poza tym uwielbiam moment kiedy je ściągam i moje oczy mogą w końcu odpocząć od tej całej ostrości.....
shiri 11 - fajnie to napisałaś "kilkadziesiąt lat" zabrzmiało jakbyś miała z 40-50 Sorki, nie czepiam się, tak sobie przyuważyłam...
Mortishia!
Mortishia!
tu mnie zaskoczyłaś, takiego wytłumaczenia jeszcze nie słyszałam. Fajne!poprostu lubie nosić szkłą kontaktowe- to dla mnie cos tak naturalnego, że trudno mi byłoby się od nich odzwyczaić....Poza tym uwielbiam moment kiedy je ściągam i moje oczy mogą w końcu odpocząć od tej całej ostrości.....
"Żal jest potrzebny, żałując swoich pomyłek, uczymy się na błędach. Ale na Boga, nie pozwól, by rządził twoim życiem. Zwłaszcza, że nigdy nie będziesz pewna, że zobaczysz następny wschód słońca."
Hotaru "Freak Nation"
Hotaru "Freak Nation"
A właśnie... Przecież ten temat założyłam ponad rok temu...
No i cóż... Widzę...
Wciąż nie noszę okularów i nic mi się nie pogarsza...
No i cóż... Widzę...
Wciąż nie noszę okularów i nic mi się nie pogarsza...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
Gdybyś przeczytał post rozpoczynający ten temat, wiedziałbyś, że {o} postaowił stosować profilaktycznie tą metodę. To było rok temu. A teraz poinformował nas, że ciągle widzi. Co nawiasem móiąc wcale nie dowodzi skuteczności metody. Tylko osoba, której wzrok sie poprawił dzięki stosowaniu tej metody, mogłaby świadczyć o takowej skuteczności. Albo lepiej kilkadziesiąt, lub kilkaset takich osób, bo mogły wpłynąć inne czyniki.Anonymous wrote:Moze dlatego ze jest juz noc a ja jestem z lekka przysypiajacy ale czy tylko ja nie czaje postu {O}??
"Największy ze wszystkich błędów to dojście do przekonania, że nie popełnia się żadnego." - Thomas Carlyle