photoshop itp.
Moderator: _liz
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Jeśli masz polską wersję Photoshopa, to już w jego pomocy powinnaś znaleźć coś na kształt kursu.
A jak chcesz coś krótszego, to znajdź sobie jakieś tutoriale. Oczywiście w Google...
A jak chcesz coś krótszego, to znajdź sobie jakieś tutoriale. Oczywiście w Google...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
- brendanferhfan
- Zainteresowany
- lizzy_maxia
- Fan
Polecam http://www.graffik.pl/, można się stamtąd dowiedzieć kilku ciekawych rzeczy, ale to także jest dość skomplikowane
Hm... Takie naprostsze - jedno na drugim? Umieść jedno zdjęcie na jednej warstwie, drugie na drugiej. I tej warstwie wyżej ustaw przezroczystość (Transparency) na np 50%.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Ten program to diabelskie nasienie. Corel rulez!
Last edited by Olka on Tue Dec 28, 2004 12:30 am, edited 1 time in total.
Ze sklepu
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Jak chcesz być małolegalna to ściągnij legalnie np imesha ze strony: http://www.imesh.com/languages.php?lang=pl potem zainstaluj, zarejetsruj i w pisz w 'szukaj' np. photoshop 7.0 (8.0 nie ściągaj bo ja ściągałem 2x i za kazdym razem plik byl uszkodzony..)
Jak chcesz być wpełni legalna to chyba 30 dniową wesrje CS można sciągnąć tu: http://software-files.download.com/c1/d ... shopCS.zip - ona jest pod win 2000 i XP.
Jak chcesz być wpełni legalna to chyba 30 dniową wesrje CS można sciągnąć tu: http://software-files.download.com/c1/d ... shopCS.zip - ona jest pod win 2000 i XP.
- lizzy_maxia
- Fan
Uwaga, mam problem Nie chce mi odpalić Adobe Image Ready Obojętnie, czy próbuję uruchomić go z ikonki czy od razu z Photoshopa, za każdym razem pojawia się info o błędzie. Konkretnie to jest tak: wczytują się plug-iny, menu, ale przy tworzeniu palet wskakuje informacja, że nie można uruchomić aplikacji z wszystkimi jej opcjami, bo wystąpił błąd programu Dodam, że mam pełną wersję PS 7.0 CE. Pomoże mi ktoś?
- lizzy_maxia
- Fan
- lizzy_maxia
- Fan
Co masz dokładniej na mysli z tymi cudami z chęcią się dowiem, bo nie znam się jakoś specialnie na IRbo odkryłam, że można tam robić prawdziwe cuda wprost na strony internetowe (ale szybka jestem, co nie?
Osobiście prawie nie korzystam z image ready, wiem, ze tam mozna latwo i szybko optymalizowac pliki i robic jakies rozne bajerki, ale moim zdaniem ten program zawiera pare nieprawidlowosci. Np. jest tam mozliwosci automatycznego tworzenia efektu rollover w javascript.. kiedy coś takiego spokojnie mozna wykonac w CSS i się ma pewność, że zawsze to bedzie dzialac. JS teraz coraz wiecje osób wyłącza w swoich przegladarach, dzieki temu darują sobie te wyskakujące okienka reklamowe itp. bzdety - a przy okazji wszelkie 'niewinne' ozdobniki. Dlatego wg mnie js powinno się ograniczać do minimum. Inna kwestją jest składnie przez ps htmla, nie wiem jak ten 8.0, ale 7.0 to jest do niczego pod tym wzgledem, wszystko w tabele w wala. Jedynie to sobie co najwyżej pociąć można.
Napewno dobra rzeczą w IR jest 'jasne' kompresowanie, czyli podgląd wyglądu kilku formatów w raz z podaniem ich wielkoscia, dobre jest tez narzedzie imagemap - choc nie mailem okazji z niego korzystac;) ale wiem, ze tworzenie bardziej pokrzywionych map odsyłaczy bywa czasochłonne. Jednak jeszcze co do tej kompresji plików to ps (ir) równiez nie jest idealny, zwlaszcza jesli chodzi o kompresje formatów .png - ja do optymalizowania uzywam XnView, choc wiem, ze to jeszcze nie to, ale przynjamniej png'i bez utraty jakosci są o jakieś 10% lżejsze, a to zawsze coś.