Modyfikacje
Moderator: {o}
- Szalona_Szatynka
- Zainteresowany
Nie kochana - nie spełnia. Reguła o maksymalnie 4 linijkach nadal obowiązuje - niezależnie od tego, że tej akurat skrypt nie potrafi egzekwować.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
- Szalona_Szatynka
- Zainteresowany
Właśnie wzbogaciłem możliwości skryptu względem kontroli sygnatur i avatarów
Teraz nie pozwoli on na ustawienie avataru i podpisu nie spełniających następujących kryteriów:
Teraz nie pozwoli on na ustawienie avataru i podpisu nie spełniających następujących kryteriów:
- wymiary avataru: max. 160 x 128
- ozmiar avataru: max. 20 kB
- rozmiar czcionki w podpisie: min. 7, max. 15
- ilość liter w podpisie: max. 200 (nie licząc spacji)
- ilość linii tekstu w podpisie: max. 4
- ilość obrazków w podpisie: max. 2
- rozmiar wszystkich obrazków w podpisie: max. 30 kB (suma rozmiarów)
- suma rozmiaru avataru i obrazków w podpisie: 40 kB
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
a ja nie popieram tych z tekstem w sygnaturze...
250 to i tak bylo malo. 200 to juz jest bliskie zera.
co Ci to szkodzi?? przeciez chocby nawet zapelnic cale te 4 wiersze to i tak to bedzie rozmiar rzedu kilobajta
ja jestem za skasowaniem limitu znakow. mozna za to zmniejszyc limit rozmiaru czcionki. nie 15, tylko powiedzmy 13. albo uzaleznic liczbe znakow od rozmiaru czcionki... (tylko w taki sposob, zeby normalna miala za ograniczenie te 4 wiersze...)
250 to i tak bylo malo. 200 to juz jest bliskie zera.
co Ci to szkodzi?? przeciez chocby nawet zapelnic cale te 4 wiersze to i tak to bedzie rozmiar rzedu kilobajta
ja jestem za skasowaniem limitu znakow. mozna za to zmniejszyc limit rozmiaru czcionki. nie 15, tylko powiedzmy 13. albo uzaleznic liczbe znakow od rozmiaru czcionki... (tylko w taki sposob, zeby normalna miala za ograniczenie te 4 wiersze...)
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Czekam na jakąś trzecią opinię...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
NIE!!! Proszę nie! Bez zdjęć i fan-artów to już nie będzie to samo.inti wrote:Ja bym ograniczył forum do samego tekstu - mi by swystarczyło, byleby sie szybko wczytywalo. Avatarki ewentualnie mogły by zostać .
A zmany wydają się całkiem sensowne.
"Największy ze wszystkich błędów to dojście do przekonania, że nie popełnia się żadnego." - Thomas Carlyle
Przyszła mi na myśl ankieta i demokratyczny wybór ale to by nie przeszło - bo jednak za dużo tu fanów tych pierdułek w podpisie. Dlatego {o} posłuchaj raz racionalnie (czasem) myślącą część forumowiczów i zrób tak jak pisze Graalion. A pomysł Piteraz nieograniczonością jest nie dokońca przemyślany bo musza być jakies ograniczenia. Niech sie zdaży taka sytuacja, że wejdzie jakis koles i zasyfi swój podpis jakimś gigantycznymn (w sensie ilości) tekstem co będzie sie 3 dni wczytywać...Graalion wrote:Nie podpisy, tylko grafikę w podpisach . Tyle że sam {o} ma grafikę w podpisie, więc czy się zdecyduje na coś takiego?
Najwazniejsze że jest ograniczenie rozmiaru podpisu - to już jest dobry początek.
1. inti... nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze przecietna ksiazka nie zajmuje nawet megabajta..
2. poza tym, badz laskaw czytac uwazniej: ja wcale nie jestem za zniesieniem jakiegokolwiek limitu na sygnaturke - tylko za zniesieniem limitu znakow. ograniczenie do 4 wierszy pozostaje w mocy.
2. poza tym, badz laskaw czytac uwazniej: ja wcale nie jestem za zniesieniem jakiegokolwiek limitu na sygnaturke - tylko za zniesieniem limitu znakow. ograniczenie do 4 wierszy pozostaje w mocy.
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
twóoje pierwsze zdanie w 2 akapicie:
Wiem że tekst zajmuje bardzo nie wiele (jedna literka chyba z 8bitów) ale teoretycznie wszystko jest możliwe, nawet to że ktos wawli kilkadziesiąt tmów książek albo jeszcze coś innego... to sie zbierze trochę. A ile to trwa - pre kliknięć myszką (no i czas na wklejenie) i już forumowicz ma do ściągnięcia kilka mb. Wiem, że trzeba by byc jakimś opetanym, żeby cos takiego robić
I tak się zastanawiam czy w postach są jakieś limity?...
chyba wyraźnie mówi o tym co miałem na myśli (chyba, że nie rozumiem pojęcia limit znaków.. to z góry sory). Dalsze częśc owsze uściśla ale odebrałem je jako inne twoje opcje.ja jestem za skasowaniem limitu znakow.
Wiem że tekst zajmuje bardzo nie wiele (jedna literka chyba z 8bitów) ale teoretycznie wszystko jest możliwe, nawet to że ktos wawli kilkadziesiąt tmów książek albo jeszcze coś innego... to sie zbierze trochę. A ile to trwa - pre kliknięć myszką (no i czas na wklejenie) i już forumowicz ma do ściągnięcia kilka mb. Wiem, że trzeba by byc jakimś opetanym, żeby cos takiego robić
I tak się zastanawiam czy w postach są jakieś limity?...