Premiery kinowe
Moderators: Galadriela, Olka
1. Alba rox --> Honey juz sie sciaga
ogladalem niedawno "Anything Else". nie wiem co prawda kiedy weszlo (wejdzie?) w Polsce do kin, ale film byl o tyle ciekawym przezyciem, ze byl pierwszym filmem Woodyego Allena, ktory widzialem (zawsze jakos unikalem tego goscia... ostatecznie nie jestem cynikiem jak niektore indywidua na tym forum). musze powiedziec, ze sie nie rozczarowalem - film jest inteligentny. niezbyt zabawny, ale tez z pewnoscia nie nudzi. nie daje do myslenia, raczej podsuwa gotowe rozwiazania, jednak te rozwiazania sa na tyle ciekawe, ze warto chwile nad nimi pomyslec(krotka chwile - ja przemyslalem je jeszcze w czasie filmu ).
jak dla mnie fenomenalnie spisal sie Jason Biggs - kto by pomyslal, ze potrafi zagrac film bez ani jednej szarlotki.. . Pani Ricci, ktorej generlanie niecierpie rowniez byla pozytywna niespodzianka - nie odrzucala mnie od ekranu. no i wreszcie sam Allen... sam nie wiem.. za duzej roli to on nie mial... i szczerze mowiac mam wrazenie, ze widzialem lepsza gre aktorska.. ale to juz moje prywatne odczucia
4+/6
ogladalem niedawno "Anything Else". nie wiem co prawda kiedy weszlo (wejdzie?) w Polsce do kin, ale film byl o tyle ciekawym przezyciem, ze byl pierwszym filmem Woodyego Allena, ktory widzialem (zawsze jakos unikalem tego goscia... ostatecznie nie jestem cynikiem jak niektore indywidua na tym forum). musze powiedziec, ze sie nie rozczarowalem - film jest inteligentny. niezbyt zabawny, ale tez z pewnoscia nie nudzi. nie daje do myslenia, raczej podsuwa gotowe rozwiazania, jednak te rozwiazania sa na tyle ciekawe, ze warto chwile nad nimi pomyslec(krotka chwile - ja przemyslalem je jeszcze w czasie filmu ).
jak dla mnie fenomenalnie spisal sie Jason Biggs - kto by pomyslal, ze potrafi zagrac film bez ani jednej szarlotki.. . Pani Ricci, ktorej generlanie niecierpie rowniez byla pozytywna niespodzianka - nie odrzucala mnie od ekranu. no i wreszcie sam Allen... sam nie wiem.. za duzej roli to on nie mial... i szczerze mowiac mam wrazenie, ze widzialem lepsza gre aktorska.. ale to juz moje prywatne odczucia
4+/6
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
- Liz_Parker
- Zainteresowany
oglądałam se 3 część Pottera mnie oczarowała. Wszystko było nawet fajne (spodziewałam się gorzej) gdyby nie ten pie*** dubbing.... Najfajniejsza była scena z grubnięciem Marge... BUAHAHAHAHA!!!!!!!!!!
"I Have Promises To Keep, And Miles To Go Before I Sleep." ROBERT FROST
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
- Galadriela
- Zainteresowany
"Życie i cała reszta" w polskim tłumaczeniu. Niestety nie oglądałam. A miałam zamiar się wybrać. i Wybrałam, tyle że wylądowałam na "21 gramach". Swoją drogą bardzo ciekawy film. Wspaniała kreacja Sean'a Penn'a.piter wrote:ogladalem niedawno "Anything Else". nie wiem co prawda kiedy weszlo (wejdzie?)
Tytułowe 21 gramów to różnica pomiędzy ciężarem właściwym ciała człowieka przed i tuż po śmierci. Wielu ludzi uważa, że to ciężar? duszy.
Gorąco polecam.
No tak. Dubbing. Sama nazwa mnie odrzuca. W przypadku "więźnia ..." każde słowo wypowiedziane przez bohaterów (oprócz Harrego i Rona) było dla mnie katorgą. Jedyny dubbing, który mi się naprawdę podoba jest w Shreku.Liz_Parker wrote:Żeby mnie też moderator nie ocenzurował to powiem, że oglądałam se 3 część Pottera mnie oczarowała. Wszystko było nawet fajne (spodziewałam się gorzej) gdyby nie ten pie*** dubbing.... Najfajniejsza była scena z grubnięciem Marge... BUAHAHAHAHA!!!!!!!!!!
A jeśli chodzi o Shreka, już nie mogę się doczekać drugiej części. Oglądałam już w oryginale, a do kina pójdę tylko dla Stuhra i Zamochowskiego.
- Liz_Parker
- Zainteresowany
Shrek 2 jest na 1 miejscu na http://www.filmweb.pl a zaraz po nim Efekt Motyla, Shrek 1, Dzień Świstaka... w sumie nie widziałem shreka 2, jedynka była dobra ale nienadzwyczajna. Co do reszty powiedzmy pierwszej 10 to mógłbym się zgodzic...
A co wy uważacie o top100 serwisu filmweb?
A co wy uważacie o top100 serwisu filmweb?
S&Z zostali uznani za najlpeszych na świecie aktorów, którzy użyczyli głosów w Shreku. A Honey to rzeczywiście, było sporo osób jak na CC na początku byłyśmy we 3 a potem jak się ludziska zwaliło to cała wioska przyszła... muzyka była extra, ostatnio mam na to fazę chyba... . Film co prawda to prawda był trochę kiczowaty no bo wiecie potem wszystko się dobrze skończyło... cholerny Michael myślałam, ze go w mordę strzelę... nie dość że brzydki to jeszcze taki cham!!! dzieciaki w ogóle były najlpesze... i ten taniec warto na to pójść. Jessica jak zawsze piękna, przed filmem tańczyła 2 miesiące po 7 godzin dziennie...
ocena 5/6 albo 5-. a czy ktoś może już widział "Osadę" nie ma jeszcze w kinach, ale może jednak...
ocena 5/6 albo 5-. a czy ktoś może już widział "Osadę" nie ma jeszcze w kinach, ale może jednak...
- Galadriela
- Zainteresowany
W internecie dostępna jest oryginalna wersja, tzn. po angielsku. U nas będzie dopiero od 2 lipca. Eddy Murphy jako osioł i Antonia Banderas jako Puss są świetni. Obejrzałam już jakiś czas temu. Ale i tak planuję wybrać się na wersję z dubbingiem, który jest nawiasem mówiąc najlepszy.aras wrote:przecież już jest w kinach i ściagnąć też sie już da.Hotori wrote:ja się nie mogę doczekać Shreka 2 !
- Galadriela
- Zainteresowany