Po wejściu do UE
Moderator: {o}
Po wejściu do UE
Chciałabym znać wasze zdani na temat zmian jakie następują w związku z naszym wstąpieniem do UE. Jęsteśmy w niej już miesiąc, a ja zauważyłam gwałtwone podwyżki niektórych produktów np. cukru. Towary idą w górę, a pensje stoją...jak tak dalej pójdzie...
Take my hand and if I'm lying to youI'll always be alone, if I'm lying to you
Takie początki były do przewidzenia. W UE jesteśmy w pewnym sensie królikami doświadczalnymi. Wcześniej nie było kraju wstępując do UE tak skorumpowanego jak Polska. Trudno przewidzieć w takiej sytuacji co się może zdarzyć. Z resztą pamiętajmy, nigdzie nie jest powiedziane, że jak w Niemczech coś kosztuje tyle to i w Polsce prędzej czy później będzie tyle kosztować, a ceny jeśli będą wzrastać to stopniowo.
Ja osobiście nie odczułem jeszcze żadnych zmian cenowych (może dlatego, że nie kupuję cukru;). Ale tak się zastanawiam - skoro cukier tak wzrósł to i wytwory cukiernicze też powinny...
Ja osobiście nie odczułem jeszcze żadnych zmian cenowych (może dlatego, że nie kupuję cukru;). Ale tak się zastanawiam - skoro cukier tak wzrósł to i wytwory cukiernicze też powinny...
Co ja zauważyłam? W sumie tak jak przewidywałam, zbytnio tego nie odczułam, cukier może i zdrożał, tylko, że ja kupuje kilogram średnio co dwa miesiące, i nawet nie wiem ile kosztował/kosztuje. Gdyby nie media non stop przypominające nam o całej tej europejskości to śmiem twierdzić, iż mało kto by o tym pamiętał. - ale to moje zdanie- A, jedno co nasuwa mi się teraz na myśl - na Słowację wjechałam bez paszportu i brak było szlabanów! To mi się podoba! I jeszcze wybory do Europarlamentu! Tak, to będzie fajne! Frekfencja przewidywana 30%. Nieźle, jak na nowych Europejczyków!
"Żal jest potrzebny, żałując swoich pomyłek, uczymy się na błędach. Ale na Boga, nie pozwól, by rządził twoim życiem. Zwłaszcza, że nigdy nie będziesz pewna, że zobaczysz następny wschód słońca."
Hotaru "Freak Nation"
Hotaru "Freak Nation"
No może trochę przesadziłam z tymi 30% Niekiedy wydaje mi się, iż powinno się wprowadzić przymus chodzenia na wybory! Oki. Żyjemy w wolnym państwie, ale mniej by było chyba narzekania na rządzącą władzę. Ale w sumie to były TYLKO wybory do Europarlamentu! Co Polaków to obchodzi...
A z alkoholem (tym dobrym) musze przyuważyć , nie zwróciłam uwagi. Chyba dlatego , że za drogie jak na moją kieszeń, ale teraz gdy staniały... .
A z alkoholem (tym dobrym) musze przyuważyć , nie zwróciłam uwagi. Chyba dlatego , że za drogie jak na moją kieszeń, ale teraz gdy staniały... .
"Żal jest potrzebny, żałując swoich pomyłek, uczymy się na błędach. Ale na Boga, nie pozwól, by rządził twoim życiem. Zwłaszcza, że nigdy nie będziesz pewna, że zobaczysz następny wschód słońca."
Hotaru "Freak Nation"
Hotaru "Freak Nation"