Krople pustyni
Moderators: Olka, Hotaru, Hotori, Hypatia
- lizzy_maxia
- Fan
Nie ma za co , to była prawdziwa przyjemność Przy okazji przekonałam się, jak działa zasada "co autor miał na myśli"
Może trudno to zauważyć, ale na ostatnim obrazku Liz ma łzy w oczach (to chyba z odcinka "Cry your name"). Łzy - krople smutku jej duszy Obrazek środkowy: symbolizuje niezrozumienie z domieszką złości --> Liz przecież często robiła wyrzuty Michaelowi Zdjęcie Brendana pochodzi z serialu/filmu "Nemezis Game" --> mam kilka screenów z tego i uznałam, że wygląda na nich zabójczo (z tym lekkim zarostem i czerwoną bluzą w paski)
Mam problem. Zrobiłam nowy arcik do Kropelek w Photoshopie, ale niestety mogę go zapisać tylko w formacie *psd Czemu nie mogę go zapisać w *bmp albo *jpg? Mój album na Photobucket nie obsługuje *psd, więc nie będę mogła go Wam zaprezentować, chyba że jakaś dobra dusza zdradzi mi, co z tym fantem zrobić...
Może trudno to zauważyć, ale na ostatnim obrazku Liz ma łzy w oczach (to chyba z odcinka "Cry your name"). Łzy - krople smutku jej duszy Obrazek środkowy: symbolizuje niezrozumienie z domieszką złości --> Liz przecież często robiła wyrzuty Michaelowi Zdjęcie Brendana pochodzi z serialu/filmu "Nemezis Game" --> mam kilka screenów z tego i uznałam, że wygląda na nich zabójczo (z tym lekkim zarostem i czerwoną bluzą w paski)
Mam problem. Zrobiłam nowy arcik do Kropelek w Photoshopie, ale niestety mogę go zapisać tylko w formacie *psd Czemu nie mogę go zapisać w *bmp albo *jpg? Mój album na Photobucket nie obsługuje *psd, więc nie będę mogła go Wam zaprezentować, chyba że jakaś dobra dusza zdradzi mi, co z tym fantem zrobić...
Spróbowałam tez coś stworzyć własnego... nie jest to zbyt ciekawe, ale to moje pierwsze kroki, więc miejcie litość podaję link:
http://republika.pl/blog_wx_23710/27551 ... pelkii.jpg
Mam nadzieję, że wyjdzie. A jak nie to trudno...
http://republika.pl/blog_wx_23710/27551 ... pelkii.jpg
Mam nadzieję, że wyjdzie. A jak nie to trudno...
- lizzy_maxia
- Fan
Jak na 'pierwsze kroki' to bardzo ładne, _liz I tekst odpowiedni....Cóż więcej powiedzieć? Ładne i tyle
Tymczasem przedstawię jeszcze coś mojego (problem już częściowo rozwiązany - okazało się, że mam na kompie jeszcze jeden cudowny program graficzny, więc na razie korzystam z niego) :
Mam w zanadrzu jeszcze jeden, ale muszę jeszcze nad nim popracować.
Czekamy z niecierpliwościąLiz16 wrote:Też się muszę zabrac za tworzenie
Tymczasem przedstawię jeszcze coś mojego (problem już częściowo rozwiązany - okazało się, że mam na kompie jeszcze jeden cudowny program graficzny, więc na razie korzystam z niego) :
Mam w zanadrzu jeszcze jeden, ale muszę jeszcze nad nim popracować.
Czy są jakieś ograniczenia czasowe na ten konkursik? Bo ja mogłabym się zabrać za robienie tego fanarta dopiero 4 czerwca (ostatnie ustne) pod warunkiem, że do tego czasu mój brat naprawi komputer, bo jak narezie siedzi w Krakowie (Michał, nie komputer) a biały boxik stoi pod ścianą z przyklejoną karteczką R.I.P. - brat wolał się upewnić, że nie będę próbowała go używać/naprawiać z moimi zdolnościami
No Lizzy widze, że nie próznujesz I więcej chętnych osób do tworzenia. Heh, to fajnie. Zatem oficjalnie rozpoczynam konkurs. Zasady:
1) banerek ma dotyczyć opowiadania "Krople pustyni" (moze pócniej zabierzemy się za inne opowiadania)
2) wykonanie dowolne
3) konkurs trwa do.... do 25 czerwca - akurat będe miała koniec roku
Chyba proste zasady, prawda?
Oczywiście, jeśli ktoś chce wykonać coś do innego opowiadanka, to proszę bardzo.
1) banerek ma dotyczyć opowiadania "Krople pustyni" (moze pócniej zabierzemy się za inne opowiadania)
2) wykonanie dowolne
3) konkurs trwa do.... do 25 czerwca - akurat będe miała koniec roku
Chyba proste zasady, prawda?
Oczywiście, jeśli ktoś chce wykonać coś do innego opowiadanka, to proszę bardzo.
No dobrze... Skoro tak...
To może ja tak cichutko, nieśmiało dodam własny bannerek? Zaczęłam go robić... przed wyjazdem, skończyłam dziś i... myślę, że wyszedł całkiem niezły, jak na moje dośwaidczenia
Cóż, moje pierwsze kroczki w tworzeniu takich rzeczy, no ale cóż... warto próbować
Powiedzcie jak wam się podoba
To może ja tak cichutko, nieśmiało dodam własny bannerek? Zaczęłam go robić... przed wyjazdem, skończyłam dziś i... myślę, że wyszedł całkiem niezły, jak na moje dośwaidczenia
Cóż, moje pierwsze kroczki w tworzeniu takich rzeczy, no ale cóż... warto próbować
Powiedzcie jak wam się podoba
"Wszyscy leżymy w rynsztoku,
ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."
- lizzy_maxia
- Fan
Elip, każdy ma szansę! A kto nie ryzykuje, ten nie ma A to jest - gwarantuję - wspaniała zabawa
Nowa, świetny banner! Taki...hmmm...pełny, bo i z cytatami...Też je lubię, nawet bardzo, ale zawsze mam problem, który wybrać i "wpleść - wkleić" do obrazka, co zresztą nie trudno zauważyć I kolorystyka - niebiesko niebiańska' - bez zarzutu Naprawdę, bardzo ładny _liz też się na pewno spodoba.
Jestem już po maturach, a więc będę miała wiecej czasu, co oznacza...wiadomo co, nie będę się powtarzać W najbliższych dniach postaram się stworzyć coś nowego, niekoniecznie do Kropelek, ale powiem Wam, że najmilej "układa" mi się arty z Liz i Michaelem - zawsze znajdę jakieś zdjęcia, które do siebie idealnie pasują. Chyba zaczynam przesiąkać 'polaryzmem' Zastanówmy się, przez kogo...
Nowa, świetny banner! Taki...hmmm...pełny, bo i z cytatami...Też je lubię, nawet bardzo, ale zawsze mam problem, który wybrać i "wpleść - wkleić" do obrazka, co zresztą nie trudno zauważyć I kolorystyka - niebiesko niebiańska' - bez zarzutu Naprawdę, bardzo ładny _liz też się na pewno spodoba.
Jestem już po maturach, a więc będę miała wiecej czasu, co oznacza...wiadomo co, nie będę się powtarzać W najbliższych dniach postaram się stworzyć coś nowego, niekoniecznie do Kropelek, ale powiem Wam, że najmilej "układa" mi się arty z Liz i Michaelem - zawsze znajdę jakieś zdjęcia, które do siebie idealnie pasują. Chyba zaczynam przesiąkać 'polaryzmem' Zastanówmy się, przez kogo...
Eh, korzystam z godziny wolnej w szkole i czytam wasze komentarze. Banerek niesamowicie mi sie podoba, czekam na następne. Jak znajdę czas, to może sama jakiś jeszcze wykonam, ale obecnie kuję na egzamin z anglika... W tym konkursie może brać udział każdy. Macie czas, wiec się nie spieszcie. Wszystkie pomysły zostanę docenione... Może i przewidzę jakieś nagrody
Oooo To już po tobie. Jak cię raz złapie to już się nie uwolnisz. Wiem z doświadczenia, bo wcześniej byłam fanką M&L(jak ja mogłam?? )Chyba zaczynam przesiąkać 'polaryzmem'
No to teraz przedstawiam wam bannerek, który zrobiłam. Co prawda mogło być duuuużżżżooo lepiej bo programów mi nie brak, ale gorzej z doświadczeniem, dlatego liczę na wyrozumiałość.(a swoją drogą to spodobało mi się robienie takich banerków, może coś jeszczę wykombinuję??)
A OTO LINK:
http://img78.photobucket.com/albums/v23 ... ustyni.jpg
Teraz już jestem w domku i mam dużo więcej czasu na odpisanie (zanim zabiorę się za naukę).
nowa bardzo podoba mi sie twój banerek, zwłaszcza, że ma wplecione cytaty i to te dość ciekawe. Wyraża większą część Liz. Heh, jeśli tak dalej będziecie tworzyć tak świetne banerki to będę miałą problem z wybraniem najlepszego.
Elip twoje dzięło tez mi siepodoba, ciekawe wykonane. Powiedzmy, ze cieszy oko
nowa bardzo podoba mi sie twój banerek, zwłaszcza, że ma wplecione cytaty i to te dość ciekawe. Wyraża większą część Liz. Heh, jeśli tak dalej będziecie tworzyć tak świetne banerki to będę miałą problem z wybraniem najlepszego.
Elip twoje dzięło tez mi siepodoba, ciekawe wykonane. Powiedzmy, ze cieszy oko
Hmm... no nie wiem Lizzy Któż mógłby być za to odpowiedzialny?Chyba zaczynam przesiąkać 'polaryzmem' Zastanówmy się, przez kogo...
Dzięki dziewczyny No wiecie... starałam się Te cytaty... osobicie też uwielbiam, kiedy bannerek, zdjęcie, avatar czy każdego rodzaju "co" ma jaki cytat... jakš... mšdroć No i tu mi akurat pasowały te, ale szczerze mówišc to... właciwie sš z podajże dwóch częci, za dużo się nie naszukałam... Bo cóż- trudno by znaleć co odpowiedniego z całych Kropelek... za dużo tego! Fajnie że wam się podobało...
I zachęcam całš utalentowanš (choć moze tego nie wiedzš ) resztę do tworzenia bannerków.. to naprawdę fajna zabawa, a my sobie tu chętnie na czym oko zaiwsimy, nieprawdaż?
I zachęcam całš utalentowanš (choć moze tego nie wiedzš ) resztę do tworzenia bannerków.. to naprawdę fajna zabawa, a my sobie tu chętnie na czym oko zaiwsimy, nieprawdaż?
"Wszyscy leżymy w rynsztoku,
- lizzy_maxia
- Fan
lizzy_maxia na wygraną to raczej dużych szans nie mam ale za to mam dobrą zabawę. Miałam napisać na nim jakieś cytaty, ale uznałam, że jakoś to by dziwinie wygląało Możę zrobię jeszcze jakiś, albo do innego opowiadania..hmmm jak znajdę czas.
P.S A tak się zastanawiam, że jak ty zaczęłaś przesiąkać polarkiem to może niedługo będzie lizzy_michaela
P.S A tak się zastanawiam, że jak ty zaczęłaś przesiąkać polarkiem to może niedługo będzie lizzy_michaela