Etoile I i II
Moderators: Olka, Hotaru, Hotori, Hypatia
No dobrze. Zatem już wkrótce ruszy produkcja dalszej części "Etoile" Ale niestety troszkę się może opóźnić, a raczej będziecie musiały odrobinkę dłuzej poczekać, bo musze najpierw skończyć "Cold rain" i "Arytmię". No i obiecałam napisa jeszcze jeden ff!!!
Aaaale nagmatwałam! Ustalmy kolejność:
1) kończe "Cold rain"
2) pisze dalsze części "Arytmii"
3) kończe "Z pamiętnika M.G" (już dawno powinnam to zrobić )
4) pisze opowiadanko o parze Candy
5) dalsza seria "Etoile"
Może być?
no własnie.... obiecałam zajavce, że zaraz po skończeniu tego co zaczęłam, napiszę jakies opowiadanko o Candy - to jest ten ff, który pojawi się przed dalszymi częściami "Etoile"._liz, a doczekamy się ficka Candy?
Aaaale nagmatwałam! Ustalmy kolejność:
1) kończe "Cold rain"
5) dalsza seria "Etoile"
Może być?
jak najbardziej_liz wrote:Aaaale nagmatwałam! Ustalmy kolejność:
1) kończe "Cold rain"
5) dalsza seria "Etoile"
Może być?
(zwłaszcza trzy ostatnie punkty )
"Wszyscy leżymy w rynsztoku,
ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."
- lizzy_maxia
- Fan
Jestem jak najbardziej ZA! Chwała Ci za to, że pomyślałaś, _liz, o kontynuacji. Kolejność też mi się podoba.
Tak! Uwielbiam ficki _liz, najprzyjemniej mi się je czyta.Ooo! No to widze, że czeka nas mnóstwo cztyania.
Mnie to absolutnie nie przeszkadza, najważniejsze, że będzie dalszy ciąg historii Ratha i Liz. A kiedy - to już mniej ważne. Poczekam ile trzeba.Ale niestety troszkę się może opóźnić, a raczej będziecie musiały odrobinkę dłuzej poczekać
- lizzy_maxia
- Fan
No cóz... podsumujmy:1) wykonane2) w trakcie3) wykonane4) w trakcie5) wkrótceUmówmy się, ze jak skończe "Arytmię" lub "Iskry" to zabiorę się za dalszą część "Etoile" Zgoda?1) kończe "Cold rain"2) pisze dalsze części "Arytmii"3) kończe "Z pamiętnika M.G" (już dawno powinnam to zrobić )4) pisze opowiadanko o parze Candy5) dalsza seria "Etoile"
Hmm... Miałam z tym poczekać do poniedziałku, ale zrezygnowałam z tego zamysłu. Oto dzisiaj dnia 3.04.2004 pojawia się pierwsza część kontynuacji "Etoile". Nosi ona tytuł nieskomplikowany - "Etoile II" . Zapraszam do czytania...http://www.roswell.xcom.pl/?cat=fan-fic ... id=634&p=1
Last edited by _liz on Fri May 07, 2004 4:16 pm, edited 1 time in total.
Aah _liz, w końcu I tak najbardziej lubię "Iskry", ale "Etoile" jest chyba na drugim miejscu. Jest przepiękne, pisz jak najczęściej. Narazie wiele nie można powiedzieć, część składała się głównie ze wspomnień, więc nie mogę doczekać się dalszych części
"Wszyscy leżymy w rynsztoku,
- Galadriela
- Zainteresowany
- lizzy_maxia
- Fan
Dziękuję _liz. Najbardziej wzruszył mnie ten fragment wspomnienia:
Szczęśliwi ci, którzy kochają z wzajemnością...Heh... Przepraszam Was, ale mam dzisiaj takiego doła, że nawet kontynuacja Gwiazdeczki nie poprawiła mi nastroju...- To dla ciebiem. Miałom być serce.- Jest bardzo ładne. – wychlipała dziewczynka i natychmiast zawiązała rzemyk wokół szyi, potem gwałtownie rzuciła mu się na szyję i przytuliła go mocno, wciąż płacząc – Kocham ciem Rathy.- Kocham ciem mon etoile. – powiedział i uściskał ją
A tak prawdę powiedziawszy, to czym jest "nieodpowiedni moment"? Albo może inaczej: Jaki moment zasługuje na miano odpowiedniego. Wydaje mi się, że żaden. Kiedy treść opowiadania nas wciąga, to przerwanie jej w jakimkolwiek miejscu jest nieprzyjemne. Ale trzeba się z tym pogodzić i dojrzeć pozytywne aspekty. Pomyślcie, gdyby _liz postanowiła wydać Etoile w postaci książki, to czekalibyśmy na nią kilka miesięcy. A tak, możemy cieszyć się akcją na bierząco. I jest jeszcze coś. Kiedy czyta się książkę, swoją ciekawość można odrazu zaspokoić czytając kolejny rozdział. A w przypadku opowiadania zamieszczanego partiami, możemy się excytować każdego dnia!!!To, co podoba mi się w opowiadaniach _liz to realność wydarzeń towarzysząca fantastyce. Czyta się Etoile tak, jak ogląda się "Roswell" - we wszystko jesteśmy w stanie uwierzyć, bo nie karmi się nas harlequinowskimi wzniesieniami, coodcinkowym sexem, czy ogólnie mówiąc "bujdami na resorach". Relacje między Rathem i Liz, a także Marią, rodzicami i pozostałymi postaciami są bardzo realne. Jeśli chodzi o samych bohaterów, to już np. Rath jest według mnie mniej przekonujący. Wydaje mi się, że po kilkunastu latach wychowywania się w takim miejscu, jakim są kanały pod NY nie stałby się księciem z bajki w wilczej skórze. Są momenty, że pokazuje pazurki (szpony? ) i to mu się chwali, ale kiedy tylko pojawia się Liz, jakoś go ten zapał opuszcza. Ciekawa jestem, jak rozwiniesz tego bohatera. Bo przecież wcale nie musi być taki jakim ja go tu przedstawiłam. Póki co nie miał okazji złościć się na Liz, więc możliwe, że gdy dojdzie do takiej sytuacji, jego charakter ujawni się w całej krasie. Zobaczymy...
jeju jak ja sie ciesze ze w koncu dalej mamy "Etoile"...sprawdzam ja sobie poczte patrze a tam: "Powiadomienie o odpowiedzi - Etoile" prawie z krzesła spadłam z wrazenia ehhh... _liz az mam ochote cie usciskac za to jak mi brakowalo tego
i tych opisow uczuc...ehhh dobra zabardzo sie rozmarzylam a tak ogółem to swietna czesc oczywiscie przerwana w charakterystycznym dla _liz momencie oj _liz ty chyba uwielbisz nas dreczycMon etoile.
_Liz to sie nazywa sadyzm ... nie no zartuje ,ale nie jestem pewna czy wytrzymam do konca tygodnia dlaczego dopiero pod koniec???_liz wrote:loonie - to mój znak rozpoznawczy przerywanie w takich momentach a mówiąc szczerze, mnie też brakowało "Mon Etoile"; nie możesz doczekac się kolejnej części, ale będziesz musiała poczekać, planuję ją zamieścić pod koniec tygodnia