Urodziny....
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
- lizzy_maxia
- Fan
Inti, Słońce, za bardzo Cię lubię, żeby się na Ciebie gniewać I nie gniewałam się, tylko po prostu było mi smutno, Ty wiesz dlaczego (a zaraz dowiedzą się inni). Dzięki za M.F, tylko szkoda, że nie ma na stronce tej naszej piosenki o szczęściu. A łzy już obeschły...Mimo to reprezentowałam dziś sobą istny obraz nędzy i rozpaczy.
Do wszystkich: Pisaliście o tym, jak spędzacie urodziny - ja...no cóż...dzisiejszy wieczór przepłakałam, słuchając płytki Tosteera i czytając przez łzy "Lśnienie" Kinga. "Urocze" spędzenie urodzin, prawda? I mimo że już się przyzwyczaiłam do tego, że zazwyczaj nikt o mnie nie pamięta, to jednak boli mnie to bardzo. Bo te urodziny miały być wyjątkowe...tymczasem osoby, na które liczyłam najbardziej, zapomniały. Heh, takie życie. A miało byc tak pięknie...
Renya: Dziękuję bardzo:) Od razu mi się lepiej zrobiło, gdy to przeczytałam.
Do wszystkich: Pisaliście o tym, jak spędzacie urodziny - ja...no cóż...dzisiejszy wieczór przepłakałam, słuchając płytki Tosteera i czytając przez łzy "Lśnienie" Kinga. "Urocze" spędzenie urodzin, prawda? I mimo że już się przyzwyczaiłam do tego, że zazwyczaj nikt o mnie nie pamięta, to jednak boli mnie to bardzo. Bo te urodziny miały być wyjątkowe...tymczasem osoby, na które liczyłam najbardziej, zapomniały. Heh, takie życie. A miało byc tak pięknie...
Renya: Dziękuję bardzo:) Od razu mi się lepiej zrobiło, gdy to przeczytałam.
- lizzy_maxia
- Fan
Renya, "Lśnienie" dopiero zaczynam, ale płakałam dlatego, że nie mogłam się skupić na książce, tylko ciągle myślałam o tych moich nieudanych urodzinach...Rano fath złożył mi życzenia, ale to tylko dlatego, ze w radio akurat leciał horoskop i mu się skojarzyło...Potem kilka koleżanek ze szkoły i to wcale nie tych moich najlepszych, na które liczyłam, że będą pamiętać...I jeszcze Lizi, nie wiem, czy przychodzi tu na forum, ale czuję się zobowiązana serdecznie jej podziękować, bo zaskoczyła mnie bardzo, że o mnie pomyślała...No i rzecz jasna Sd Dalej nie ma sensu wymieniać, bo z tymi, któzy nie wypełnili swojego patriotycznego obowiązku wobec mnie, wkrótce się rozliczę O, jest juz dobrze, wrócił mi humor Sorki, że Wam się tu tak wyżalam, ale nie mam komu - umówiłam sięz kumpelą na gg, nie przyszła, więc muszę się komuś wyżalić
- lizzy_maxia
- Fan
Dziękuję dziewczyny O imieninach już więcej osób pamiętało (ale te, które zapomniały o moim wczorajszym święcie i tak sobie nie przypomniały ), bo wystarczyło przecież spojrzeć w kalendarz...Coś czuję, że usiąde sobie dzisiaj z torcikiem Wedlowskim i butelką Piccolo , by chociaż w ten sposób uczcić urodziny i imieniny...
PS. Maddie, kolorki są przepiękne!
PS. Maddie, kolorki są przepiękne!
- lizzy_maxia
- Fan
Wszystkim, którzy o mnie pamiętali, dziękuję za życzenia
Dla tych, którzy urodziny już mieli albo mieć będą, czyli właściwie dla wszystkich znalazłam pewną piosenkę (nie wiem jednak, jak ona brzmi, ale tekst mi się spodobał). Dedykuję ją Wam, a szczególnie tym, którzy obchodzić będą w tym roku, albo za lat kilka swoje osiemnastki, a takze tym, którzy już przekroczyli tą magiczną granicę wieku :
POLUCJANCI – URODZINOWA PIOSENKA
Długie łodzie lat płyną ciągle w przeszłość
Coraz krótsza w nas wieczność
W ustach życia smak taki że się napić
Dni bez barw graty
Coraz większy garb z cienia i porażek
Jak piasku garść nasze twarze
Kupiłem sobie tort i świeczkę w nim
Spalam sny
Życzę Ci życzę sobie błogiej w głowie mgły
Bo lepiej nie czuć nic jesteśmy w tym razem
Pchamy wspólny głaz pod górę przyszłych lat
Jeszcze gdyby Bóg czasami mógł
Rzucić swoim okiem co tu widać z okien
Koniec wieku dorosnąć czas
A w człowieku wciąż na przekór
Koniec wieku dziś przekraczam próg
Ale nie wiem dokąd iść
Cieni chór odmilczał sto lat
Słona cisza ust tych których nie ma już
Anioły między nami z goryczy poszarzały
Anioły ciężkie głowy pozwieszały w dół
Ale nie wiem dokąd iść /*2
Dla tych, którzy urodziny już mieli albo mieć będą, czyli właściwie dla wszystkich znalazłam pewną piosenkę (nie wiem jednak, jak ona brzmi, ale tekst mi się spodobał). Dedykuję ją Wam, a szczególnie tym, którzy obchodzić będą w tym roku, albo za lat kilka swoje osiemnastki, a takze tym, którzy już przekroczyli tą magiczną granicę wieku :
POLUCJANCI – URODZINOWA PIOSENKA
Długie łodzie lat płyną ciągle w przeszłość
Coraz krótsza w nas wieczność
W ustach życia smak taki że się napić
Dni bez barw graty
Coraz większy garb z cienia i porażek
Jak piasku garść nasze twarze
Kupiłem sobie tort i świeczkę w nim
Spalam sny
Życzę Ci życzę sobie błogiej w głowie mgły
Bo lepiej nie czuć nic jesteśmy w tym razem
Pchamy wspólny głaz pod górę przyszłych lat
Ale nie wiem dokąd iść
Cieni chór odmilczał sto lat
Słona cisza ust tych których nie ma już
Anioły między nami z goryczy poszarzały
Anioły ciężkie głowy pozwieszały w dół
Ale nie wiem dokąd iść /*2
- lizzy_maxia
- Fan
Piter! Chciałam być pierwsza, ale jak widać - uprzedzono mnie Zdrówka przede wszystkim; siły, byś mógł pokonywać przeciwności losu, jakimi życie będzie Cię zaskakiwać; rozwagi przy podejmowaniu decyzji; lata w lecie i zimy w zimie ; pogody ducha i niegasnącego optymizmu!
Przy okazji: dziękuję Ramzes za życzenia Lepiej późno niż wcale....
Przy okazji: dziękuję Ramzes za życzenia Lepiej późno niż wcale....