Klopoty z funkcjonowaniem forum
Forum rules
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
Ostatnio to się często zdarza...
Spróbuję się dowiedzieć, z czego to wynika... Ale nie gwarantuję tego...
Spróbuję się dowiedzieć, z czego to wynika... Ale nie gwarantuję tego...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
{o} widać ma ważniejsze rzeczy do roboty niż składanie wam wyjaśnień , więc zrobię to ja. Otóż wedle informacji otrzymanych od szefa xcomu, jesteśmy niestety świadkami przeciążenia procesora serwera (P3 660). Ostatnio większość serwisów xcomu przeniosło się na php i mysql, co wiąże sie z dużo większym niż wczesniej obciążeniem serwera. A że xcom nie jest korporacją, która ma pieniądze na najnowszy sprzęt, powstał problem. Razem ze Zdzisiem uzgodniliśmy jednak, że ruszy ogólnointernetowa zrzuta na nowe serce dla serwera. Ponadto większe wpłaty mają być honorowane kontami mailowymi w domenie @xcom.pl. Jak to się rozegra, zależy od szefa xcomu, ale my z naszej strony obiecujemy, że będziemy go jak najmocniej cisnąć.
A wyjaśnisz mi jeszcze moze dlaczego działa mi forum a nie wchodzi http://www.roswell.xcom.pl?
Któregoś wieczoru na forum było 11 - 12 osób. Zdziwiłam się, że strona wskoczyła szybciutko i bezproblemowo i to było wspaniałe uczucie. Panowie, cokolwiek zrobiliście z serwerem - DZIAŁA!
Zawsze jak mam kłopoty z wejściem, to myślę, że to kwestia dobijających się do bram forum ludzi, ktorzy chcą jednocześnie wejść (a ja wśród nich ). Moze coś w tym jest, bo napis "najwięcej użytkowników - 21- było we wrześniu" coś prawdziwego musi mówić, ale miło jest, że teraz forum działa tak sprawnie (tfu tfu - zeby nie zapeszyć ) DZIĘKUJĘ!
Zawsze jak mam kłopoty z wejściem, to myślę, że to kwestia dobijających się do bram forum ludzi, ktorzy chcą jednocześnie wejść (a ja wśród nich ). Moze coś w tym jest, bo napis "najwięcej użytkowników - 21- było we wrześniu" coś prawdziwego musi mówić, ale miło jest, że teraz forum działa tak sprawnie (tfu tfu - zeby nie zapeszyć ) DZIĘKUJĘ!
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
ja mam ostatnio taki problem: chce sie zalogowac:
1. wpisuje log+pass
2. wyskakuje mi strona glowna forum. ja jestem nadal niezalogowany, ale w obecnych na forum widnieje moja piekna, zielona ksywka...
3. loguje sie jeszcze raz i wszystko jest ok, poza tym, ze wszystkie posty mam juz przeczytane, wiec opcja ".. od ostatniej wizyty" robi sie bezuzyteczna...
{o}, nie ma przypadkiem jakiegos latwego do instalacji skryptu, ktory by dodawal opcje "posty z ostatnich 24 godzin"..?
1. wpisuje log+pass
2. wyskakuje mi strona glowna forum. ja jestem nadal niezalogowany, ale w obecnych na forum widnieje moja piekna, zielona ksywka...
3. loguje sie jeszcze raz i wszystko jest ok, poza tym, ze wszystkie posty mam juz przeczytane, wiec opcja ".. od ostatniej wizyty" robi sie bezuzyteczna...
{o}, nie ma przypadkiem jakiegos latwego do instalacji skryptu, ktory by dodawal opcje "posty z ostatnich 24 godzin"..?
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Jeśli chodzi o logowanie, to najprawdopodobniej coś jest nie tak z plikiem cookie. skasuj go i zaloguj jeszcze raz - powinno pomóc.
Modyfikacja... Da się zrobić. Pomyślę kiedyś.
Modyfikacja... Da się zrobić. Pomyślę kiedyś.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
błędy poniżej, wstawił trzy wiadomości na raz i nie pozwala ich usunąć. Przepraszam ale to nie moja wina.
Last edited by Hypatia on Sun Apr 18, 2004 3:49 pm, edited 1 time in total.
Hypatia-Tia
"Don't ever give up your dreams. Without dreams there's nothing else. When someone tells you can't, go ahead and prove them wrong. Don't be afraid of the unknown, embrance it" Becky R.I.P
"Don't ever give up your dreams. Without dreams there's nothing else. When someone tells you can't, go ahead and prove them wrong. Don't be afraid of the unknown, embrance it" Becky R.I.P
Ja mam trochę inny kłopot, w "Twórczości" zaczęły się krzaczki. Forum przestało pokazywać na ogólnym indeksie kto dodał ostatnią wiadomość i kiedy. W dodatku podczas dodawania jakiegokolwiek posta dostaję informacjię o jakimś błędzie debugowania gdzie wywala mi cały post w nawiasach, nie wiem o co w tym chodzi. W dodatku nie mogę zmienić tematu swoich postów, co jest poniekąd samo w sobie przeszkadzające, również wyskakuje błąd debugowania.
(właśnie chciałam dodać tego posta i dostałam następujący tekst:
Could not insert new word
DEBUG MODE
SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_search_wordlist.MYI'. (errno: 145)
INSERT IGNORE INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_common) VALUES ('błąd', 0), ('błędzie', 0), ('cały', 0), ('chodzi', 0), ('debugowania', 0), ('dodatku', 0), ('dodawania', 0), ('dodał', 0), ('dostaję', 0), ('forum', 0), ('indeksie', 0), ('informacjię', 0), ('inny', 0), ('jakiegokolwiek', 0), ('jakimś', 0), ('krzaczki', 0), ('kto', 0), ('kłopot', 0), ('mam', 0), ('mogę', 0), ('nawiasach', 0), ('ogólnym', 0), ('ostatnią', 0), ('pokazywać', 0), ('poniekąd', 0), ('post', 0), ('posta', 0), ('postów', 0), ('przestało', 0), ('przeszkadzające', 0), ('również', 0), ('samo', 0), ('swoich', 0), ('tematu', 0), ('trochę', 0), ('twórczości', 0), ('wiadomość', 0), ('wiem', 0), ('wyskakuje', 0), ('wywala', 0), ('zaczęły', 0), ('zmienić', 0)
Line : 232
File : /home/httpd/www.roswell.xcom.pl/forum/includes/functions_search.php)
(właśnie chciałam dodać tego posta i dostałam następujący tekst:
Could not insert new word
DEBUG MODE
SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_search_wordlist.MYI'. (errno: 145)
INSERT IGNORE INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_common) VALUES ('błąd', 0), ('błędzie', 0), ('cały', 0), ('chodzi', 0), ('debugowania', 0), ('dodatku', 0), ('dodawania', 0), ('dodał', 0), ('dostaję', 0), ('forum', 0), ('indeksie', 0), ('informacjię', 0), ('inny', 0), ('jakiegokolwiek', 0), ('jakimś', 0), ('krzaczki', 0), ('kto', 0), ('kłopot', 0), ('mam', 0), ('mogę', 0), ('nawiasach', 0), ('ogólnym', 0), ('ostatnią', 0), ('pokazywać', 0), ('poniekąd', 0), ('post', 0), ('posta', 0), ('postów', 0), ('przestało', 0), ('przeszkadzające', 0), ('również', 0), ('samo', 0), ('swoich', 0), ('tematu', 0), ('trochę', 0), ('twórczości', 0), ('wiadomość', 0), ('wiem', 0), ('wyskakuje', 0), ('wywala', 0), ('zaczęły', 0), ('zmienić', 0)
Line : 232
File : /home/httpd/www.roswell.xcom.pl/forum/includes/functions_search.php)
Hypatia-Tia