HALLOWEEN

Wszystko nie w temacie.

Moderators: Galadriela, Olka

Post Reply
Sadie_Frost
Starszy nowicjusz

HALLOWEEN

Post by Sadie_Frost » Fri Oct 31, 2003 7:24 pm

tak wiec dziś halloween, samhein jak wolą inni, interesujący sie białą magią. robicie dziś cos szczególnego? wierzycie w duchy, ezoterykę, interesujecie się tym? ja traktuję dziś to święto z przymrużeniem oka, tzn. wraz z przyjaciółką chcemy wróżyć i czytać opowiadania o duchach, ale nie przywołyuwać mocy nadprzyrodzonych na serio. Ale interesuję się tym bardzo i mocno wierzę w istnienie istot takich jak duchy czy wampiry. Czekam na Wasze opinie :)
Image

_liz
Fan...atyk

Post by _liz » Fri Oct 31, 2003 7:56 pm

Interesuję się parapsychologią, bo uważam to za niezwykle ciekawe i dość zabawne. Osobiście jednak nie wierzę w istnienie duchów, wampirów itp. Halloween nie obchodze, chociaż z przyjaciółką równiez planujemy urzadzić sobie taki "straszny wieczorek". 8)
Image

Maxel
Fan

Post by Maxel » Fri Oct 31, 2003 10:40 pm

Haloween ? Sympatyczna zabawa chociaz ma swoich przeciwnikow - w koncu mamy swieto zmarlych, a tu takie zabawy i swawole... Jedyny plan jaki zamierzam wprowadzic w zycie to wybrac sie jutro wieczorem ze znajomymi na cmentarz pozapalac swieczki..
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][

Hotaru
Fan...atyk

Post by Hotaru » Fri Oct 31, 2003 10:59 pm

Chyba jednak wszyscy świętują, bo na forum coś mało dzisiaj nowych postów...
Image

Ramzes
Fan...atyk

Post by Ramzes » Fri Oct 31, 2003 11:05 pm

ja tam niewiem co mozna swietowac niby ta zabawa jest fajna ale mi nieodpowiada ... :?
Lubi mnie tu niewielu :p
A większość nienawidzi :]

Nan
Hybryda

Post by Nan » Sat Nov 01, 2003 9:04 am

Zaraz, zawsze miałam wrażenie, że wróżby i tym podobne to raczej Andrzejki, chyba, że zamierzamy stać się kolejnym amerykańskim stanem, wtedy zgoda. Ale na razie - jestem za zostawieniem wszelakich wróżb na odpowiedni czas (Andrzejki, Wigilia, Nowy Rok i Noc Świętojańska). O ile znam historię, to jest to chyba starsze niż Halloween i z bogatszą tradycją. Czemu to odrzucać?
Image

Graalion
Mroczny bóg
Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów

Post by Graalion » Sat Nov 01, 2003 12:10 pm

Haloweenu nie obchodzę, nawet nie pamitałem że to wczoraj. Parapsychologia jest fajna, ale w duchy też nie za bardzo wierzę. Natomiast wampiry ... trudno nie wierzyć, gdy dowód uzyskuje się za każdym razem gdy spojrzy się w lustro :wink:
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")

Sadie_Frost
Starszy nowicjusz

Post by Sadie_Frost » Sat Nov 01, 2003 12:22 pm

owszem, wróżby to tradycja np.andrzejkowa, ale napisałam przecież że chodzi o zabawę. Święto Zmarłych a Halloween to nie to samo. Ja nie odrzucam tradycji, ale akurat amerykańska wersja halloween, jest moim zdaniem dość fajna. A to czy ktoś następnego dnia pojedzie na cmentarz, to inna sprawa. A tak bajdełejem, smutne jest to że wielu ludzi pamieta o zmarłych tylko ten jeden dzień w roku.
Image

zulugula
Zainteresowany

Post by zulugula » Sat Nov 01, 2003 2:37 pm

hmm myślę, że Hallowen jest spoko ale jak dla mnie to trochę dziwne radować się w święto które samo w sobie nasówa przemyślenia. Może to kwestia mentalności. My od małego jesteśmy przyzwyczajani, ze w ten dzień myślimy o tych których już nie ma, idziemy na groby, a tam poprostu w swoisty sposób się bawią. Ale święto samo w sobie jest ciekawe :D
Tell me why it costs so much to live...

{o}
o'Admin

Post by {o} » Sat Nov 01, 2003 9:13 pm

Temat o Halloween jest już w Veritas. Ale skoro ten się zdążył już rozwinąć, to proponuję w Veritas porozmawiać poważniej - natomiast tutaj - opowiedzcie, czy mieliście jakieś ciekawe doświadczenia podczas tego święta (czy ktoś wam zrobił psikusa :?: :twisted: ).
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך

comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek

Kwiat_W
Bezwzględny dręczyciel Maxa

Post by Kwiat_W » Sat Nov 01, 2003 10:56 pm

Na halloween nic mi sie nigdy nie przytrafilo, ale kiedy zima przeszedlem sie noca po cmentarzu. Mialem wtedy... chym... nie pamietam ile, ale mniej niz 8 lat. Wzystkim to pozniej impomowalo, bo oni by nigdy tego nie zrobili, a ja sie nad tym nawet nie zastanawialem... potraktowalem cmentarz jako droge na skroty i tyle.

Post Reply