Jak już mamy ten dział to przeniosę to, co wcześniej wygrzebałam na ich temat z przeczytanych artykułów, wywiadów i fotek. To co mówili o sobie i co na ich temat mówili inni:
Shiri wygląda znakomicie, jak mój kobiecy ideał -
Jason
On jest absolutnie cudowny. Jest gentelmenem. Staliśmy się dobrymi przyjaciółmi a ja naprawdę go podziwiam . Przeprowadził mnie za rękę przez wiele trudnych momentów. Jest fantastycznym chłopakiem. -
Shiri o Jasonie. Ich niewiarygodna chemia wprost bije z ekranu, a to był jeden z głównych powodów, aby walczyć o wznowienie dalszych odcinków." wypowiedź
Julie Benz...(Agent Topolsky)
John Doe...(Geoff Parker) zapytany czy Shiri jest świetna, mówi- Tak, jest . Potem ze śmiechem – nie mam już siły odpowiadać na pytania fanek „czy Jason dobrze całuje”. - Shiri mówi, że bardzo dobrze...
Jason na temat goracych pocałunków w Sexual Healing:
Shiri i ja poznaliśmy się tak dobrze przez ostatnie miesiące, że nie było to dla nas żadnym problemem.
Czy coś między Shiri a Jasonem było? Nikt tego nie wie... Rozmawialiśmy o tym sporo na komnacie.
- jeszcze na castingu Jason bardzo podobał się Shiri (mówiła o tym w jednym z wywiadów)
- kiedy zaczęła grać w Roswell, miała 19 lat. Jason był 5 lat od niej starszy. Cały czas czuła jego opiekę nad sobą, pomagał i wspierał w trudnych momentach. Nawet początkowo udzielając wywiadów czuła się onieśmielona, chowała się za nim i wolała aby Jason odpowiadał za nią. Wygląda na to, że podziwiała go i dobrze się przy nim czuła...
- Shiri początkowo bardzo bała się pierwszych pocałunków, nie miała żadnego doświadczenia, opowiadała że Jason był bardzo delikatny, omawiał z nią każdy gest i jak mówiła, zachowywał się jak gentelmen. Potem wiele scen pocałunków inicjowali sami... (nie było ich w scenariuszu).
- Widziałam zdjęcie(naf4f) ich obojga, zrobione przez fankę poza planem filmowym, gdzie odpoczywali na kanapce. Shiri przytulona do niego, a on wtulał usta w jej włosy. Rozczulająco wyglądali...
Po trzech latach wspólnej pracy na planie i spędzania czasu poza, widać że czuli się razem doskonale.