Etoile I i II
Moderators: Olka, Hotaru, Hotori, Hypatia
Etoile I i II
No dobra. Nie mogłam się powstrzymać, mam najwyraźniej jednak słabą wolę pod względem ff. I tak oto zamieszczam kolejny fan. Pewien wątek zaczerpnęłam z "Whiskey in the Jar" autorstwa fehrypenguin, ale tylko kawałek, a reszta jest już poprowadzona zupełnie inaczej. Co to za ff? A przekonajcie się sami. (nie gwarantuję, że będzie interesujący i inny od wszystkich)
ETOILE
Prolog
Część 1
Część 2
Część 3
Część 4
Część 5
Część 6
Część 7
Część 8
Część 9
Część 10
Część 11
ETOILE
Prolog
Część 1
Część 2
Część 3
Część 4
Część 5
Część 6
Część 7
Część 8
Część 9
Część 10
Część 11
_Liz, tak trudno się zalogować na forum wieczorkiem, że nie mam kiedy napisać cokolwiek. A tyle jest nowego. W Twoim wykonaniu również. Pokolei: Pamięnik jest wspaniały, dobrze że umieszczasz go wysoko na swojej liście bo jest tego warty, Związki są porywające, i Liz w roli kusicielki spragninej słusznej zemsty jest bardzo naturalna, prolog Sypiając jest bardziej niż zachęcający, a to opowiadanie dopiero przeczytam, ale sądzę że też będzie dobre.
Jak będę mogła to napiszę coś więcej, ale teraz muszę zrobić wypad. Bye.
Jak będę mogła to napiszę coś więcej, ale teraz muszę zrobić wypad. Bye.
A jakie nadzienie lubisz? gorzkie, słodkie czy może alkoholowe?No chyba otwierasz bombonierkę ze słodyczami!
Cóż... to opowiadanko będzie taką mieszaniną odrobiny akcji i sporej dawki uczuć (zobaczymy czy mi się uda). Na pewno nie znajdziecie tutaj tej czystej namiętności, która zawsze jesy wyraźnie nakreślona w polarkach, chociaz może bardziej by to pasowało do Ratha. Tu będzie więcej tej zwykłek uczuciowości, pamięci i palety wszelkich odcieni miłości (i tak nie umiem tym rak dobrze balansować jak Hotaru czy Nan)jakie to śliczne...., a pod koniec aż płakać mi się chciało
Oczywiście, że mogę zdradzić. Etoile - czyli po francusku gwiazda. Pomysł zaczerpnęłam z nocy. Ot tak po prostu siedziałam i wgapiałam się w gwiazdy i przyszedł mi na myśl ten tytuł, zwłaszcza, że wiąże się z tym jak Rath postrzega Liz. No i dodatkowo z mojego zamiłowania do francuskiego (to akurat mam zapisane genetycznie). Gwiazda ma w sobie coś co przyciąga, mistycyzm, ciepło, a taką właśnie ją widzi Rath. W dlaszych częściach znajdziecie to, dlaczego akurat nazwał ją Swoją Gwiazdą.Skąd wziełaś pomysł na tytuł? Możesz zdradzić?
A propos dalszych części....
ETOILE I
- Galadriela
- Zainteresowany
Re: Etoile
_Liz chce delikatnie zauważyć, że wszystkie twoje opowiadania są interesujące i różnorodne._liz wrote:(nie gwarantuję, że będzie interesujący i inny od wszystkich)
A to jest naprawdę wyjątkowe. Bardzo wzruszające, i wogóle świetne. Bardzo lubie opowiadania, w których pojawiają się małe dzieci. Dlatego tak bardzo ujął mnie pierwszy rozdział.
Gdzieś mignęła mi nazwa polarek. A chyba powino być Jumpers (Liz i Rath). No ale w końcu Rath to też Michael (teoretycznie).
Koszulka z Metallicą. Czyżby to był .....Przed oczami mignęły jej bojówki i czarna koszulka z naszywką Metallicy.
Hm, dla niektórych temat polar to także konstrukcja Liz-Rath, w końcu Michael był Rathem. Ciężko zawsze rozróznic, gdzie sie kończy Rath, a gdzie zaczyna Michael - może dlatego, iż duplikaty w wystąpiły, hm, dość epizodycznie mozna powiedzieć. Trudno o kompleksową charakterystykę bohatera w takich przypadkach (pomijając zabójstwo Zana).
Ciekawa jestem pierwszego spotkania Rathy i Liz. Będą się sypały iskry?? I co na to wszystko rodzinka Parker? Jak w ogóle Rath zareaguje na Liz? Czy będzie ją oskarżał, że go zostawiła w sierocińcu? A może on stamtąd zwiał, chcąc ją odnaleźć - i trafił ostatecznie na ulicę? A może po poznaniu swojego przeznaczenia odrzucił dawną dzieciecą miłość? A może Liz to też jakiś rodzaj kosmitki (w końcu ma niebanalny słuch...)?
Uff, tyle pytań, a tak mało odpowiedzi.
Nawiasem mówiąc, skradłaś mi temat Broken Souls też będzie o dzieciach....
Ciekawa jestem pierwszego spotkania Rathy i Liz. Będą się sypały iskry?? I co na to wszystko rodzinka Parker? Jak w ogóle Rath zareaguje na Liz? Czy będzie ją oskarżał, że go zostawiła w sierocińcu? A może on stamtąd zwiał, chcąc ją odnaleźć - i trafił ostatecznie na ulicę? A może po poznaniu swojego przeznaczenia odrzucił dawną dzieciecą miłość? A może Liz to też jakiś rodzaj kosmitki (w końcu ma niebanalny słuch...)?
Uff, tyle pytań, a tak mało odpowiedzi.
Nawiasem mówiąc, skradłaś mi temat Broken Souls też będzie o dzieciach....
Hmm...Koszulka z Metallicą. Czyżby to był .....
Powinno być, ale w tym opo Rath nie będzie taki...hm..."rathowaty" A przynajmniej tak mi się wydaje.A chyba powino być Jumpers (Liz i Rath). No ale w końcu Rath to też Michael (teoretycznie).
Co się tyczy dalszych części to wystawiam was na niesamowitą próbę. Właśnie mam problemy z kompem (piszę od kolegi) i przez najbliższe dwa tygodnie mnie nie będzie, a co się z tym wiąże nie będzie też opowiadań. Przykro mi
- lizzy_maxia
- Fan
2 tygodnie? Nie szkodzi, poczekam, bo to niesamowite opowiadanie zauroczyło mnie (rozczulili mnie Lizzy i Rathy jako małe dzieci - wzruszyłam się czytając o ich rozstaniu ). Liz i Maria siostrami - interesujące...A niech tylko Maria spróbuje odbić "małej Lizzy" Ratha (jak już się spotkają, bo spotkają, prawda?), to...będę gryźć
Swoją drogą byłby to ciekawy zbieg okoliczności albo ... przeznaczenie. _Liz, jak będzie "przeznaczenie" po francusku? Z NY do Roswell, a z Roswell z powrotem do NY...A może Ratha już tam nie ma?
Jeśli ten ktoś był na motorze, to możliwe, że to jest ...Przed oczami mignęły jej bojówki i czarna koszulka z naszywką Metallicy
Swoją drogą byłby to ciekawy zbieg okoliczności albo ... przeznaczenie. _Liz, jak będzie "przeznaczenie" po francusku? Z NY do Roswell, a z Roswell z powrotem do NY...A może Ratha już tam nie ma?
Hmm... system wraca do normy, ale jeszcze troszkę muicie cierpliwie poczekać. Obiecuję, ze kiedy tylko będe mogła swobodnie korzystać z komputera, to od razu wkleje kilka kolejnych części róznych opo. Cierpliwości jeszcze troszkę. Poza tym może poczekamy na Issy> Wyjechała na wycieczkę na tydzień i będzie dopiero w niedzielę...
Hmm... Issy zabroniła mi czekac do niedzieli (i po co ja jej słałam tego sms-a? ), stwierdziła, że woli poczytać to co zamieszczę, a nie jeszcze potęgowac swoją własną niecierpliwość. Zatem zaraz pojawi się kolejny odcinek "Etoile".
ETOILE II
Hmm... no commentale nawet jak nie teraz to spotkają się niedługo ,wiem że tak będzie
Hotaru aleś ty dociekliwa.... Wszystko zobaczysz (przeczytasz) w swoim czasie. Moge ci powiedzieć tyle, że pojawią się róznego rodzaju sceny w tym ff. I te bardziej uczuciowe i takie z iskierkami. Co do ostatniego pytania - nie, Liz nie jest kosmitką.Ciekawa jestem pierwszego spotkania Rathy i Liz. Będą się sypały iskry?? I co na to wszystko rodzinka Parker? Jak w ogóle Rath zareaguje na Liz? Czy będzie ją oskarżał, że go zostawiła w sierocińcu? A może on stamtąd zwiał, chcąc ją odnaleźć - i trafił ostatecznie na ulicę? A może po poznaniu swojego przeznaczenia odrzucił dawną dzieciecą miłość? A może Liz to też jakiś rodzaj kosmitki (w końcu ma niebanalny słuch...)?
O, przepraszam, ale nie mogłam tego przewidziećNawiasem mówiąc, skradłaś mi temat Broken Souls też będzie o dzieciach....
predistination lub destinLiz, jak będzie "przeznaczenie" po francusku?
Lizzy a jesteś szczepiona? no wiesz jakby co to musze się zabezpieczyć przed tym gryzieniem Ale gwarantuję, że Maria nie bedzie odbijać Ratha. A dlaczego? A tego dowiecie się w tej części:A niech tylko Maria spróbuje odbić "małej Lizzy" Ratha (jak już się spotkają, bo spotkają, prawda?), to...będę gryźć
ETOILE II