Języki
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Przyłączam się do Klubu Uczyłam się tego (sorry)paskudztwa przez 4 lata...dobrze,że się skończyło...bleeeeeeeeeeee...ten język kojarzy mi się tylko i wyłącznie z II Wojną Światową...
angielskiego uczę się od 7 roku życia,więc raczej problemów z porozumieniem się nie mam.Muszę przyznać,że w konwersacjach usilnie pomagali mi moi sąsiedzi (studenci z Australii,Nowej Zelandii i Anglii) konwersacje z nimi to było bezcenne doświadczenie ale niestety już sobie pojechali...
a w tym roku zaczęłam chodzić na włoski....na razie jest bello
angielskiego uczę się od 7 roku życia,więc raczej problemów z porozumieniem się nie mam.Muszę przyznać,że w konwersacjach usilnie pomagali mi moi sąsiedzi (studenci z Australii,Nowej Zelandii i Anglii) konwersacje z nimi to było bezcenne doświadczenie ale niestety już sobie pojechali...
a w tym roku zaczęłam chodzić na włoski....na razie jest bello
- ciekawska_osoba
- Fan
ja już od 12 lat uczę się i jestem zafascynowana językiem angielskim. Uważam, że to przepiękny język, jeden z najpiękniejszych.
Chciałabym znać jeszcze język hiszpański, rosyjski (strasznie podoba mi się ich akcent ) oraz język islandzki
Chciałabym znać jeszcze język hiszpański, rosyjski (strasznie podoba mi się ich akcent ) oraz język islandzki
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Ja to samo. Do klubu nie wstapie, ale bede waszym sympatykiem.Graalion wrote:To tak jak ja, piter. Chciałbym jeszcze zaznaczyć że nie cierpię niemieckiego.ja znam polski, angielski i uczylem sie niemieckiego.. uczylem...
A ja sie nauczylem i jesli tylko bylem sam w pokoju to zawsze sobie spiewalem.Graalion wrote:Czarodzieki ... to były czasy. Aż w taki szał nie wpadłem żeby się ich openingu nauczyć, ale wymienić ich imiona i nazwiska to była fraszka
procz polaka ucze sie 10-ąty rok angielskiego i 7-my niemieckiego. Procz tego umiem po kilkanascie slow w roznych jezykach europejskich, troszke japonskiego (ech pamietam te czasy jak kumpel mnie uczyl...)
Ciekawska ja tez uwazam angielski za bardzo piekny jezyk. I w ogole jest chyba jednym z najprosciejszych jezykow
a co do czarodziejki to potwierdzam - byla to najlepsza bajka jaka powstala. i jeszcze byl "Zorro". jaki ten Diego byl piękny.... od tego czasu zaczeli podobac mi sie blondyni
Ciekawska ja tez uwazam angielski za bardzo piekny jezyk. I w ogole jest chyba jednym z najprosciejszych jezykow
a co do czarodziejki to potwierdzam - byla to najlepsza bajka jaka powstala. i jeszcze byl "Zorro". jaki ten Diego byl piękny.... od tego czasu zaczeli podobac mi sie blondyni
THERE'S TRUTH TO EVERY RUMOR
Pewnie mnie wyrzucą z tym do "miodzio" ale apropos Zorro (-a?)..nie wiem czy (i jak) to się odmienia był on moją miłością w dzieciństwie...lista jest długa...Tarzan ,Krzysztof Ibisz (ach,ten Czar Par )i nawet uwaga uwaga...WERBLE...GRADACJA NAPIĘCIA......KULFON Z "CIUCHCI" bylo jeszcze paru innych...zmieniało się to jak w kalejdoskopie
Co do języków jeszcze: moja babka z włoskiego powiedziała,że są z hiszpańskim jednymi z najłatwiejszych języków na świecie i jak się zna jeden, to z nauką drugiego nie ma większych problemów (to było takie "nawiązanie" do pytania Kwiatka,że niby nie odchodzę od tematu )
Co do języków jeszcze: moja babka z włoskiego powiedziała,że są z hiszpańskim jednymi z najłatwiejszych języków na świecie i jak się zna jeden, to z nauką drugiego nie ma większych problemów (to było takie "nawiązanie" do pytania Kwiatka,że niby nie odchodzę od tematu )
- Nie ma pan przypadkiem aspiryny? - pyta Strilitz. Wie, że ludzie zapamiętują tylko koniec rozmowy(to było takie "nawiązanie" do pytania Kwiatka,że niby nie odchodzę od tematu )
ps. Hiszpanskiego uczylem sie krotko... nie wiem jak w porownaniu do angielskiego na dluzsza mete... ale to bardzo latwy jezyk.
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][
- Maria_DeLuca
- Gość
Angielski, ale to naprawdę nieźle. 8x na tydzień zajęcia . i to już 6 lat będzie niemiecki(z 4 lata) i góralski (mama i rodzina mamy męczą tym nacodzień - jak nie umieć ?:P), czeski( z praktyki) i hiszpański(podstawy:P)
Being a Lifesaver.. is like a.. dreaming withuth closing eyes. You can choose what do you want to see. You can choose when do you want to close your eyes. And wake up.