Filmy Roswell-fanów...
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Quentin Tarantino !!! Zapomnialem Cztery pokoje rzadza !!! Czekam na jego nowy "Kill Bill" a tymczasem polecam "Od zmierzchu do switu" - fenomenalny Tam tez sa wampirki DUZO WAMPIRKOW i KRWI
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][
Uwielbiam wszystko co ma związek z wampirami .Moimi ulubionymi filmami o tej tematyce są "Wywiad z wampirem" "Drakula"(Coppoli z 1992) "Queen of the damned" "Blade 1 i 2" "łowcy wampirów" "from dusk till down" "drakula 2000";"helsing" i "vampire hunter D" (anime)
Natomiast inne filmy to "60 sekund " , "Godzina zemsty ", "Władca pierścieni" , "Snatch" (Przekręt), "Memento", stare "Gwiezdne wojny", "1900:człowiek legenda" i dużo dużo więcej
Natomiast inne filmy to "60 sekund " , "Godzina zemsty ", "Władca pierścieni" , "Snatch" (Przekręt), "Memento", stare "Gwiezdne wojny", "1900:człowiek legenda" i dużo dużo więcej
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Od zmierzchu do Świtu to rzeczywiście świetny film, choć sposób w jaki zostały przedstawione tam wampirki ... ech. Ale cóż, taka była konwencja filmu.
Zeek, i jak oceniasz Hellsinga? (poza tym, że jest jednym z twoich ulubionych filmów )
Zeek, i jak oceniasz Hellsinga? (poza tym, że jest jednym z twoich ulubionych filmów )
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Hellsing był drugim anime jaki obejrzałem ( pierwszym był Trigun). Wspaniale opowiedziana historia,spoko bohaterowie (Alucard) szkoda , że tylko 13 odcinków." Dodam ,że nie jestem fanem tego gatunku , ale dobrą mange czy anime zawsze chętnie obejrze.
Jeżeli chodzi o wampiry w filmie "Od zmierzchu do świtu" to faktycznie , nie są one zbyt dobrze przedstawione , nie mają osobowości jak w "Wywiadzie z wampirem", są raczej bezzosobowymi mordercami , chociaż bez nich ten film nie był by może taki ciekawy .
Do listy ulubionych filmów zapomniałem dodać "Pulp fiction" , "Matrixa" (wydało mi się to zbyt oczywiste) i "Equilibrium"
Jeżeli chodzi o wampiry w filmie "Od zmierzchu do świtu" to faktycznie , nie są one zbyt dobrze przedstawione , nie mają osobowości jak w "Wywiadzie z wampirem", są raczej bezzosobowymi mordercami , chociaż bez nich ten film nie był by może taki ciekawy .
Do listy ulubionych filmów zapomniałem dodać "Pulp fiction" , "Matrixa" (wydało mi się to zbyt oczywiste) i "Equilibrium"
- Agusi@-chan
- Nowicjusz
No to ja was troszeczkę wybiję z tych mrocznych klimatów...
Moej ulubiony filmy to... "Stalowe Magnolie", "Forest Gump", "Lot nad kukułczym gniazdem"... Czuję też straszny sentyment do starych filmów jak np. "Casablanca" czy "Przemineło z Wiatrem"...
Ahh... rozmarzyłam sie...
Moej ulubiony filmy to... "Stalowe Magnolie", "Forest Gump", "Lot nad kukułczym gniazdem"... Czuję też straszny sentyment do starych filmów jak np. "Casablanca" czy "Przemineło z Wiatrem"...
Ahh... rozmarzyłam sie...
I znów powracam, by patrzeć, jak dnieje,By zło przeklinać, dobru błogosławić...[img]http://liam_valmont.w.interia.pl/1055955088YR.jpg[/img]
Moim stanowczo ukachanym filmem jest Władca Pierścieni, tak samo jak książka. Obejrzałam na pewno 50 razy pierwszą część, drugą jakieś 20 =)Uwielbiam poza tym "Blair Witch Project" (oby dwie części). Naprawdę świetne. A teraz czekam tylko na film "Roswell", który mam nadzieję będzie świetny =))
"Kocham moich fanów, którzy są ze mną na dobre i na złe!" Niejaki Sven "Hanni" Hannawald
- ciekawska_osoba
- Fan
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Niedawno obejrzałem dwa filmy, które, choć ogólnie nie powaliły mnie, odznaczały się jednym tak nieoczekiwanym zwrotem akcji, że normalnie musiałem zbierać szczękę z podłogi. Te filmy to "Szósty zmysł" i "Fight Club - Podziemny krąg". Jeśli są filmy które warto obejrzeć choćby dla jednej, jedynej sceny, to te dwa na pewno do nich należą.
"Please, God, make everyone die. Amen."
- ciekawska_osoba
- Fan
Fight Club zgadzam się to świetny film, naprawdę byłam przyjemnie zaskoczona nim. Natomiast "Szósty zmysł" rozczarował mnie totalnie, było to tak nudne, jedynie na samym końcu, ostatnie minuty spowodowały, że szczęka opadła mi z hukiem na ziemię i w sumie dla tej ostatniej sceny warto było się tak pomęczyć:)
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
Wow! Jaki przyjemny temacik
Moje ulubione filmy??? Ja roznie ogladam... na pierwszysm miejscu: Horroy, Komedie, Kryminaly!
A teraz wymienie kilka tytulow, nielzych wg mnie filmikow;) :
* "Oszukac Przeznaczenie"
* "Forrest Gump"
* "The ring"( tylko i wylacznie pierwsza czesc w wersji amerykanskiej )
* "W rytmie hip-hopu"
* "Szkola Uwodzenia"
* "Shrek"!!!!!!!
I wiele wiele innych, przede wszyskim horrorow
Moje ulubione filmy??? Ja roznie ogladam... na pierwszysm miejscu: Horroy, Komedie, Kryminaly!
A teraz wymienie kilka tytulow, nielzych wg mnie filmikow;) :
* "Oszukac Przeznaczenie"
* "Forrest Gump"
* "The ring"( tylko i wylacznie pierwsza czesc w wersji amerykanskiej )
* "W rytmie hip-hopu"
* "Szkola Uwodzenia"
* "Shrek"!!!!!!!
I wiele wiele innych, przede wszyskim horrorow
- Agusi@-chan
- Nowicjusz
"Cruel Intentions 2"... to prequel...czyli wydarzeja dzieją sie przed tymi znanymi z pierwszej części... film ogólnie jest słaby... brakuje Phillippe, Gellar i Whitherspoon którzy stanowili swoistą machine napedową tego filmu... "Szkoła Uwodzenia 2" zebrała nie pochlebne opinie krytyków i została w Stanach wydana na wideo...
I znów powracam, by patrzeć, jak dnieje,By zło przeklinać, dobru błogosławić...[img]http://liam_valmont.w.interia.pl/1055955088YR.jpg[/img]