Rekreacja a prokreacja
Moderator: {o}
Porcja piąta:
Wspomniane już zostało coś takiego jak 'dopasowanie seksualne', które należałoby przed ślubem sprawdzić.
Przychodzi mi na myśl taka metafora - jeżeli znajdziemy na środku ulicy klucz, to odnalezienie drzwi, do których pasuje ten klucz jest praktycznie nie możliwe.
Z ciałami ludzkimi jest jednak nieco inaczej. Otóż - Matka Natura tak cudownie nas stworzyła, że DOWOLNY mężczyzna pasuje do DOWOLNEJ kobiety. Nie opowiadajcie mi też historyjek w stylu 'wielkość penisa a orgazm', gdyż jak chyba wiadomo - intensywność doznań zależy głównie od techniki, która jest jak najbardziej wyuczalna i może się rozwijać. O co więc ludziom chodzi z tym 'dopasowaniem'?
I druga sprawa z tym związana. Wyobraźmy sobie dwójkę kochających się ludzi. Postanawiają sprawdzić owe 'dopasowanie seksualne' i próba ta daje wynik negatywny (na czymkolwiek miałoby to polegać). Co wtedy?
Wspomniane już zostało coś takiego jak 'dopasowanie seksualne', które należałoby przed ślubem sprawdzić.
Przychodzi mi na myśl taka metafora - jeżeli znajdziemy na środku ulicy klucz, to odnalezienie drzwi, do których pasuje ten klucz jest praktycznie nie możliwe.
Z ciałami ludzkimi jest jednak nieco inaczej. Otóż - Matka Natura tak cudownie nas stworzyła, że DOWOLNY mężczyzna pasuje do DOWOLNEJ kobiety. Nie opowiadajcie mi też historyjek w stylu 'wielkość penisa a orgazm', gdyż jak chyba wiadomo - intensywność doznań zależy głównie od techniki, która jest jak najbardziej wyuczalna i może się rozwijać. O co więc ludziom chodzi z tym 'dopasowaniem'?
I druga sprawa z tym związana. Wyobraźmy sobie dwójkę kochających się ludzi. Postanawiają sprawdzić owe 'dopasowanie seksualne' i próba ta daje wynik negatywny (na czymkolwiek miałoby to polegać). Co wtedy?
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Powinni kupic prenumerate "Źrodła" i poddawać sie masochistycznym zabiegom bicia batem w każda pierwszą środe miesiące... {o} najgorsze co może człowieka spotkać to uniformizacja życia... każdy jest sobą... i nawet w związku każdy z partnerów powinien zachowac swoją odrębność i indywidualizm... Przyjemność czerpana z seksu to w dużej mierze sprawa podświadomości... wiec jeżeli ktoś dusi sie w związku... jest małe prawdopodobienstwo pełnego "połączenia sie" z partnerem...
Możesz to uzasadnić? Dlaczego ktoś, kto się nie dusi miałby osiągnąć pełnię doznań?Xander wrote:wiec jeżeli ktoś dusi sie w związku... jest małe prawdopodobienstwo pełnego "połączenia sie" z partnerem...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Więc się nie wiąż.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Nie wydaje mi się, żeby takie tematy dzieliły ludzi - to raczej nierozmawianie o nich jest udawaniem, że podziałów nie ma. Nie sądzę, żebyśmy się mogli pokłócić. Starcie się odmiennych poglądów pozwala zrewidować własne stanowisko i otworzyć się na nowe prawdy - jeśli tylko umiemy dyskutować.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Mowa jest srebrem, a milczenie jest owiec
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Gdzie dwóch się bije tam dentysta korzysta.
Wspominałem coś o fatum?
Wspominałem coś o fatum?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Ja wcale nie jestem usatysfakcjonowany. Seks nie jest złyyyyyyyyy.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Sadie_Frost
- Starszy nowicjusz