W trosce o nasze oczka {głosujcie !!!}
Moderator: {o}
W trosce o nasze oczka {głosujcie !!!}
Kochani !!
Mam taki postulat, nie wiem czy wszyscy przyznają mi rację, ale myślę, że przynajmniej większość...Otóż problem tyczy sie kolorów ''skórki'' naszego forum. Kontrast czarne -białe jest dla wzroku zabójczy, i dlatego postuluję o zmianę wyglądu forum. Najlepiej jeśli pójdziemy za RF, którego moderatorzy bardzo rozsądnie postawili na kolory biały i zielony, czyli te które są dla oczu odprężające, a już na pewno conajmniej neutralne. Wiem, że niektórzy pokręcą nosami, ponieważ nasz dotychczasowy szablonik wprowadza atmosferę wręcz kosmiczną , ale apeluje o rozsądek i rozpatrzenie interesów tych, którzy i tak mają ze wzrokiem problemy (nie mówię tu o sobie, ale wiem że tacy tu są). Z tego powodu proszę o głosowanie w ankiecie...a potem niech zarząd odniesie się do tego.
Mam taki postulat, nie wiem czy wszyscy przyznają mi rację, ale myślę, że przynajmniej większość...Otóż problem tyczy sie kolorów ''skórki'' naszego forum. Kontrast czarne -białe jest dla wzroku zabójczy, i dlatego postuluję o zmianę wyglądu forum. Najlepiej jeśli pójdziemy za RF, którego moderatorzy bardzo rozsądnie postawili na kolory biały i zielony, czyli te które są dla oczu odprężające, a już na pewno conajmniej neutralne. Wiem, że niektórzy pokręcą nosami, ponieważ nasz dotychczasowy szablonik wprowadza atmosferę wręcz kosmiczną , ale apeluje o rozsądek i rozpatrzenie interesów tych, którzy i tak mają ze wzrokiem problemy (nie mówię tu o sobie, ale wiem że tacy tu są). Z tego powodu proszę o głosowanie w ankiecie...a potem niech zarząd odniesie się do tego.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
- Weronika Evans
- Starszy nowicjusz
Jestem totalnie ZA.Moze i ładnie to wygląda ale po przeczytaniu paru postów bolą mnie oczy i mam ochote wyłączyć forum.Na Komnacie są świeta kolorki (niebiesko-białe) dzięki temu oczka odpoczywają i wcale się nie męcząc.Wchodząc na to forum mam wrażenie że ktoś kto robił skórke zapomniał że nie tylko wygląd się liczy.
Popieram Hotori.
Popieram Hotori.
"I felt like Jason Behr and I had such a unique chemistry.
He just walked in and we started reading together, it was just there." - Shiri
He just walked in and we started reading together, it was just there." - Shiri
dzieci drogie poproście ładnie admina,a moze doda wam jakaś skórkę (kiedys mozna bylo zmieniac, teraz jest tylko ta co jest..)
Puki co możecie sobie wpisac do adresu: i bedziecie miec jasność na forum..
Mi taki kolor jaki jest pasuje i raczej niechcialbym tu widziec domyslnie jakis tradycyjnych stndardowych phpbbowskich kolorow, ale ogolnie zmiany sa konieczne;]
Puki co możecie sobie wpisac do adresu:
Code: Select all
javascript:t=document.getElementsByTagName("link"); t[t.length-1].href="http://www.phpbb.com/admin_demo/subSilver.css";void(0)
Mi taki kolor jaki jest pasuje i raczej niechcialbym tu widziec domyslnie jakis tradycyjnych stndardowych phpbbowskich kolorow, ale ogolnie zmiany sa konieczne;]
jak mi ktos zmieni defaulta, to znajde, wyrwe paznokcie, obedre ze skory, odetne.. cokolwiek sie nada do odciecia, sprzedam do pracy na czarno przy uzupelnianiu brakow w zyciu seksualnym ludnosci krajow trzeciego swiata, ponownie znajde, odkupie od akutalnego alfon.. wlasciciela, wykapie we wrzacej smole, wyrwe wlosy (jeden po drugim), polamie rece i nogi.. a pozniej zrobie sie niemily...
dodawanie skorek - jasne. zmienianie defaulta - never.
jest genialna. tak w zasadzie to jest najlepsze (poza mna, rzecz jasna), czym to forum moze sie pochwalic...
dodawanie skorek - jasne. zmienianie defaulta - never.
jest genialna. tak w zasadzie to jest najlepsze (poza mna, rzecz jasna), czym to forum moze sie pochwalic...
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Re: W trosce o nasze oczka {głosujcie !!!}
Zawsze myślałem, że taki jest najwyraźniejszy... Jak się rozglądniesz po stronach, które mają wersję dla słabo widzących, to zauważysz, że są one w podobnych barwach...Hotori wrote:Kontrast czarne -białe jest dla wzroku zabójczy, i dlatego postuluję o zmianę wyglądu forum
Administratorzy RF przede wszystkim postawili na dziurawe oprogramowanie, stąd nie uświadczysz dzisiaj biało-zielonegoHotori wrote:Najlepiej jeśli pójdziemy za RF, którego moderatorzy bardzo rozsądnie postawili na kolory biały i zielony, czyli te które są dla oczu odprężające, a już na pewno conajmniej neutralne.
Rząd może się odnieść od razu - kiedyś tu były inne skórki ale potem się zmyły z okazji licznych awarii i przenosin. Może kiedys wrócą... Może kiedyś pojawią się jakieś nowe...Hotori wrote:a potem niech zarząd odniesie się do tego.
A SpacePilot wcale nie jest taki rewelacyjny. Np. dla mnie jest mało czytelny... Tymczasem subBlack uważam za jedną z najlepszych skór...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Kolorystyka czarny-biały męczy przede wszystkim wieczorem, ale z tego co ja widzę to tu mamy czarny-beżowy i to mi w zupełności wystarczy. Kolorki jak dla mnie sa fajne, ale jeśli kogoś męczą to może warto by się zastanowić nad dodaniem skórek do zamiany (Tak, wiem, wiem, że już {o} się wypowiedział)
EKHM... Czy wam tez nie wchodziło forum przez kilka dni ?! Bo mi tak..ehh...
co do skórki - wyobrazcie sobie, że tak- taki kontarst męczy oczy..Szczególnie gdy tło jest czarne {o} w tym kontekście to...cóż, naprawdę rozbawiłeś mnie tym stwiedzeniem, że większość stron dla słabo widzących ma takie kolory Proszę podać konkretny przykład, linki...
piter gdyby nie dzielące nas tysiące km kabli to bym się bała
co do skórki - wyobrazcie sobie, że tak- taki kontarst męczy oczy..Szczególnie gdy tło jest czarne {o} w tym kontekście to...cóż, naprawdę rozbawiłeś mnie tym stwiedzeniem, że większość stron dla słabo widzących ma takie kolory Proszę podać konkretny przykład, linki...
piter gdyby nie dzielące nas tysiące km kabli to bym się bała
William Blake
William Blake
konkretny przykład - pierwsza strona, na której znalazłem wersję dla niepełnosprawnych: http://www.msp.gov.pl/index_msp_blind.php
Czarne na białym, żółte na czarnym to wręcz podręcznikowe przykłady... Wygląda na to, że tylko dwie osoby mają jakieś zastrzeżenia, z czego jedna jako dobry przykład podaje coś, co jest przez innych uważane za kiepskie. Zostałaś sama... Może po prostu ustawiłaś sobie zbyt duży kontrast w monitorze?...
Czarne na białym, żółte na czarnym to wręcz podręcznikowe przykłady... Wygląda na to, że tylko dwie osoby mają jakieś zastrzeżenia, z czego jedna jako dobry przykład podaje coś, co jest przez innych uważane za kiepskie. Zostałaś sama... Może po prostu ustawiłaś sobie zbyt duży kontrast w monitorze?...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Tymczasem możesz wyłączyć arkusz stylów na stronie, albo go zastąpić własnym. Nowoczesne przeglądarki dają takie możliwości...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
no cóż, a ty {o} chyba masz teraz satysfakcję, że zostałam jak to się wyraziłeś -sama
ten link świadczy o niewiedzy niektórych albo o przerażającej wręcz głupocie , bo nie sądzę żeby lekarz okulistyki , znany świetnie w całej Polsce doktor Zagórski działający na lubelszczyznie, a konkretnie w Nałęczowie wprowadził mnie w błąd...
proponuję ustawić dwie skórki tak, by każdy mógł sobie wybierać...
P.S Oj, chyba nie zostałam sama wystarczy spojrzeć na ankietę...remis, a więc nie pozostaje nic innego jak pójść na ten wyżej zaproponowany kompromis...Ci, co chcą zmian nie są już mniejszością, więc raczej przeciwnicy nie poradzą...
ten link świadczy o niewiedzy niektórych albo o przerażającej wręcz głupocie , bo nie sądzę żeby lekarz okulistyki , znany świetnie w całej Polsce doktor Zagórski działający na lubelszczyznie, a konkretnie w Nałęczowie wprowadził mnie w błąd...
proponuję ustawić dwie skórki tak, by każdy mógł sobie wybierać...
P.S Oj, chyba nie zostałam sama wystarczy spojrzeć na ankietę...remis, a więc nie pozostaje nic innego jak pójść na ten wyżej zaproponowany kompromis...Ci, co chcą zmian nie są już mniejszością, więc raczej przeciwnicy nie poradzą...
William Blake
William Blake
Nie zostałaś sama Hotori!!Według mnie także przydałaby się zmiana skórki.Jak siedzę sobie dłużej na forum,to zaraz mnie oczy bolą Mam nadzieję,że nasza prośba zostanie pozytywnie rozpatrzona.
"Now you're flirting with death
you think then the hurting will stop
But your life is so damn precious
and has only just begun"...
you think then the hurting will stop
But your life is so damn precious
and has only just begun"...
jak bola was oczy to jesli nie macie to instalnijcie sobie firefoxa albo opera potem:
ff:
widok - styl strony - ignoruj style.
opera:
widok - styl - tryb uzytkownika
I macie czarne na bialym.
Jak takie kolry beda was razic to sami mozecie sobie zrobic swoj wlasny styl, ale do tego to musicie sie CSS'em pobawic.
ff:
widok - styl strony - ignoruj style.
opera:
widok - styl - tryb uzytkownika
I macie czarne na bialym.
Jak takie kolry beda was razic to sami mozecie sobie zrobic swoj wlasny styl, ale do tego to musicie sie CSS'em pobawic.
Od dzisiaj nie powinno być powodów do narzekań. Komu nie pasuje styl proBlack, może sobie włączyć w UCP styl proSilver i mieć wszystko na jasnym tle.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Nie chcę się wychylać, bo może się mylę, ale wydaje mi się, że obecna skórka forum wcale nie męczy wzroku! Połączenie czarnego z białym rzeczywiście męczy wzrok, ale tylko jeśli kolory są odwrócone, tj. gdy mamy czarne litery na białym tle (tak jak w edytorach tekstu). Białe litery na czarnym tle wzroku nie męczą i wydaje mi się, że jest to nawet poparte badaniami .Hotori wrote:Kontrast czarne -białe jest dla wzroku zabójczy
Na dodatek na forum wcale nie ma czarno-białego kontrastu. Wprawdzie mam monitor LCD, więc może kolory trochę przekłamuje, ale litery chyba nie są 100% białe, a tło tekstu postów na bank nie jest czarne. Mi obecna kolorystyka generalnie nie przeszkadza... Ale to oczywiście tylko moje zdanie .
Pozdrawiam,
BAKLO
roswell.pl
BAKLO
roswell.pl