Sprawy szkolne
Moderators: Galadriela, Olka
A ja jestem zdeklarowaną humanistką od 4 roku życia
Mogę pomóc z WOS-u (chyba trochę po czasie Nan ), z historii, z j.polskiego, ewentualnie z j.angielskiego.
Poza tym nie cierpię j. niemieckiego , bo :
1. Spędzilam 2 lata w Niemczech i mam tego kraju dość.
2. Cała moja rodzina mówi po niemiecku(i to biegle ), a ja nie ...
3. To ssstrasznie brzydki język.
4. Kocham j. francuski Ale nie umiem go zbyt dobrze
Co jeszcze ? A tak ! Nie trawię nauk ścisłych. Kiedyś (kiedy jeszcze bylam w szkole) moja nauczycielka od matematyki stwierdziła, ze wzięłam się ''z kapusty'.I miala rację . Wystarczy poznać moją rodzinę. Ojciec- fizyka, matematyka, informatyka i systemy złożone(pomińmy ten doktorat z filozofii ), a moja mama od chemii i mikrobiologii ogólnej...Nie to żebym się chwaliła, ale usiłuję opisać wam jakie męki kiedyś przeżywałam A życie z takimi ludzmi, w dodatku którzy chcieli bym była chłopcem, drugim Einsteinem , fizykiem i Bóg wie jeszcze czym... jest po prostu męczarnią. Szczególnie jak się kocha być humanistą. Zatem, solidaryzuję się ze wszystkimi antyścislymi umysłami tego świata
Mogę pomóc z WOS-u (chyba trochę po czasie Nan ), z historii, z j.polskiego, ewentualnie z j.angielskiego.
Poza tym nie cierpię j. niemieckiego , bo :
1. Spędzilam 2 lata w Niemczech i mam tego kraju dość.
2. Cała moja rodzina mówi po niemiecku(i to biegle ), a ja nie ...
3. To ssstrasznie brzydki język.
4. Kocham j. francuski Ale nie umiem go zbyt dobrze
Co jeszcze ? A tak ! Nie trawię nauk ścisłych. Kiedyś (kiedy jeszcze bylam w szkole) moja nauczycielka od matematyki stwierdziła, ze wzięłam się ''z kapusty'.I miala rację . Wystarczy poznać moją rodzinę. Ojciec- fizyka, matematyka, informatyka i systemy złożone(pomińmy ten doktorat z filozofii ), a moja mama od chemii i mikrobiologii ogólnej...Nie to żebym się chwaliła, ale usiłuję opisać wam jakie męki kiedyś przeżywałam A życie z takimi ludzmi, w dodatku którzy chcieli bym była chłopcem, drugim Einsteinem , fizykiem i Bóg wie jeszcze czym... jest po prostu męczarnią. Szczególnie jak się kocha być humanistą. Zatem, solidaryzuję się ze wszystkimi antyścislymi umysłami tego świata
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Pilnie potrzebuję najważniejszych wskaźników makroekonomicznych Japonii - takich jak PKB, stopa dyskontowa, deficyt, bezrobocie itp. - za jakieś ostatnie 20 lat. Jeśli ktoś wie pod jakim adresem mogę coś takiego znaleźć lub w jakim czasopiśmie/książce, będę bardzo wdzięczny.
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
- leland_gaunt
- Gość
Re: Sprawy szkolne
Ja tam humanista, ale nauki ścisłe też jakoś ogarniam
-
- Gość
Re: Sprawy szkolne
Ja zdecydowanie jestem bardziej humanistą, nauki ścisłe nigdy nie były moją mocną stroną.