PRZEMOC
Moderators: Galadriela, Olka
PRZEMOC
Przeniosłam się z tematem tutaj, żeby nie psuć nastroju w "Marzeniach"...
Zainspirował mnie kolega nephit hasłem "drechy biją"...
Czy Wy lub ktoś z Waszych znajomych ma za sobą jakieś "doświadczenia" z tego typu osobnikami?Czy zostaliście kiedyś zaczepieni, pobici itp.?Jak się skończyły te historie?
Zainspirował mnie kolega nephit hasłem "drechy biją"...
Czy Wy lub ktoś z Waszych znajomych ma za sobą jakieś "doświadczenia" z tego typu osobnikami?Czy zostaliście kiedyś zaczepieni, pobici itp.?Jak się skończyły te historie?
Pisałem już o tym w temacie "Sport wsród kosmicznej gromadki"... to sztuka walki którą trenuje... jeden z brutalniejszych sportów kontaktowych... używana obecnie przez służby szybkiego reagowania... głównym zalożeniem Krav-Magi jest jak najszybsze wyeliminowanie przecwnika wszystkimi dostępnymi środkami...
Last edited by Xander on Thu Sep 18, 2003 11:08 am, edited 1 time in total.
Ja bym tego nie nazwał sztuką tylko systemem.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Pytanie - czy to będzie skuteczne za lat np. 50?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
No widzisz - a ja żył będę. I będę zdrowy. I nie będę w więzieniu... Aikido jest pardziej przyszłościowe niż krav maga.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Toska wiem co masz na myśli... i powiem ci, że faceci nie potrafią sie bronić przed niektórymi kobietami. Nie chodzi mi tutaj o obronę cielesną. Rzeczywiście niektóre kobiety mają dar do owijania sobie chłopców wokół paluszka... I tak mówiąc szczerze... to facetom tylko się wydaje, że zdobywają kobietę, której chca. To ona wybiera chłopaka, który bedzie ją zdobywał, a on tylko to wykonuje, sadzac, ze to był jego pomysł... ale to temat "Przemoc" więc pozostawmy temat relacji damsko męskich.
Malinko też czytałam artykuł w Newsweeku '' Wsciekli nastoletni'' i ta sytuacja mnie przeraża...co prawda codziennie obserwuję na ulicach, sczególnie wieczorem takich ''typkw''...ale nie zdawałm sobie sprawy z rozmiaru zjawiska...
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
- Agusi@-chan
- Nowicjusz
Przed chwilą byłam uczestniczką wyżej wspomnianych wydarzen. Wraclismy sobie z Xander z Pubu do domu, gdy do tramwaju wsiadł podpity facet i zaczął obrażać kobiete która nie chciała ustąpić mu miejsca... W tramwaju jechało min. 5 dorosłych facetów ale nikt oprócz mnie i Xandera nie zareagował... Widziałam, że Xan ma już niezłe "ciśnienie"... wieć postanowiłam upomnieć (eufemizm) tego pijaczka... ale puściła tylko wiązanke niecenzuralnych słów w moim kierunku. Jednak czasami agresja Xana sie przydaje... i ten "miły pan" miał bliskie spotkanie z kasownikiem, a na koncu został wykopany na przystanku z naszego wagonu... Najgorsze jest jednak to, że wsród tylu ludzi, nikt nie zareagował na cudza krzywde.
I znów powracam, by patrzeć, jak dnieje,By zło przeklinać, dobru błogosławić...[img]http://liam_valmont.w.interia.pl/1055955088YR.jpg[/img]