Antar
Antar
Do napisania tego topicu natchnęło mnie morze.... Podczas dwutygodniowego urlopu nad morzem można dowiedzieć się ciekawych rzeczy i pojeść.... ryb. Jakież zdziwienie mnie wzięło, gdy w jednej ze smażalni zauważyłem ciekawą rybę....
Nie wiem czy już ktoś widział coś takiego, a co dopiero jadł.
Mogę się pochwalić, że.... zjadłem Antar
Czy ktoś doznał podobnego smaku?? )
czekam na opinie na temat ryby i... nazwy. Czy ma ona coś wspólnego z Roswellem albo Roswell z rybą??
Nie wiem czy już ktoś widział coś takiego, a co dopiero jadł.
Mogę się pochwalić, że.... zjadłem Antar
Czy ktoś doznał podobnego smaku?? )
czekam na opinie na temat ryby i... nazwy. Czy ma ona coś wspólnego z Roswellem albo Roswell z rybą??
He he, Pedros, ja też o tym pisałam, tylko że na komnacie... Dwa tygodnie temu Antar - jest to ryba słonowodna, jakaś taka podobno bezbarwna z przezroczystą krwią, nie pamiętam dokładnie, na komnacie była cała definicja. Ale ponadto Antar - jest to również postać z poematu... o rany, czyje to było, chyba Mierosławskiego... murzyńskiego poety, ale taki ktoś również był, naprawdę poeta, pisarz, coś w tym rodzaju. Antar to również kamienny jaszczur, olbrzymi gad (zainteresowani niech sobie poczytają na http://asterion.w.interia.pl/bestie/antar.htm). No i na koniec... "antar" w sanskrycie oznacza "środkowy, pomiędzy, w środku, centralny" - i tym chyba kierowali się scenarzyści Roswell, w końcu serialowy Antar to środkowa i chyba najważniejsza planeta układu Pięciu Planet...
Ja osobiście antara nie jadłam, żywiono mmnie li i jedynie wędzonymi makrelami. Nie znoszę makreli.
Ja osobiście antara nie jadłam, żywiono mmnie li i jedynie wędzonymi makrelami. Nie znoszę makreli.
Też żałuję, byłam nad morzem trzy dni, z tego jeden na plaży (na szczęście), przeganiali mnie po tym Kołobrzegu i co i rusz migał mi ten (A)antar na tablicy reklamowej czegośtam gastronomicznego... Ale jak to zobaczyłam po raz pierwszy to mnie normalnie zamurowało i myślałam, że mam przywidzenia...
Maddie - gotowe. Zmieściły się wszystkie na dwóch płytach.
Maddie - gotowe. Zmieściły się wszystkie na dwóch płytach.
Maddie, wszystkie I wątpię, czy udałoby się jeszcze jakiś wcisnąć, ale za to, jeśli chcesz, mogę ci "do pełna" powtrzucać trochę plików video, nie wiem, clipy, ale jeśli tak, to tylko napisz, z kim... Poza tym ja się tylko odwdzięczam za to, co dla mnnie zrobili Pablo i Ela.
Pedros, jak to pięknie zabrzmiało... Nie zjeść ryby naszych bohaterów... Tfu, planety Ja do końca wierzyłam w omamy i fatamorganę...
Pedros, jak to pięknie zabrzmiało... Nie zjeść ryby naszych bohaterów... Tfu, planety Ja do końca wierzyłam w omamy i fatamorganę...